Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

"Η μαρίνα της Αρετσούς είναι περιουσία του λαού της Καλαμαριάς"

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς για να εκδοθεί ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Καλαμαριάς για την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας της Αρετσούς (Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς):

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεπής στις επιταγές του μνημόνιου που επέβαλαν ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας του τόπου μας..
Στα πρώτα θύματα, τα 23 λιμάνια και μαρίνες που παραχωρούνται μέσω του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ΤΑΙΠΕΔ,  σε ιδιώτες. Η παραχώρηση αφορά κάθε δικαίωμα χρήσης, διοίκησης, διαχείρησης και εκμετάλευσης τους. 

Στα 23 λιμάνια και τις μαρίνες συμπεριλαμβάνεται και η μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμαριά.

Η συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι τραγική για το λαό και τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι στους οποίους θα παραχωρηθούν τα λιμάνια μας  θα ελέγχουν εισαγωγές – εξαγωγές, δηλαδή την οικονομία της χώρας, και θα επιβάλουν εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα, βλέπε COSCO. Θ΄αποκλεισθεί η πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών των παραθαλάσιων Δήμων στις παραλίες τους. Αυτό ισχύει και για τη δική μας μαρίνα, της Αρετσούς.

Αντιστεκόμαστε σε όλα αυτά και Απαιτούμε

Ø  Ν΄ αποσύρει άμεσα ο Υπουργός την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συνεδριάσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Ø  Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμένων και των τουριστικών λιμένων (μαρίνες).

Ø  Καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας που επιβάλλεται από την ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.

Ø  Η μαρίνα της Αρετσούς αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παραλιακού μετώπου, είναι περιουσία του λαού της Καλαμαριάς και δεν παραχωρείται ούτε ιδιωτικοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...