Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε ελεύθερη πτώση η κτηματαγορά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ/aggelioforos.gr

Περισσότερο από 20% έχουν πέσει οι τιμές των ακινήτων τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με εκπροσώπους των μεσιτών της πόλης, ωστόσο, εκτιμήσεις από την πλευρά των συμβολαιογράφων ανεβάζουν το παραπάνω ποσοστό μέχρι και 40% σε κάποιες περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η πτώση των τιμών των ακινήτων που αναφέρουν οι φορείς του κλάδου έχει μεγάλη απόκλιση σε σύγκριση με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία κάνουν λόγο για μείωση αξιών κατά 12,4% στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο φετινό τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Αναγνώστου, θεωρεί ως πιθανή και νέα πτώση στις τιμές των ακινήτων μέχρι το τέλος του 2012, η οποία, όμως, δε θα κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εξισορρόπηση βλέπει από το 2013 και μετά, εκτός κι αν συμβούν δραματικά γεγονότα στην οικονομία.

«Μέσα σ' ένα χρόνο οι τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό πάνω από 20%. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για σημαντική μείωση, αν και οι αρχικώς ζητούμενες τιμές εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Μπορεί να δούμε και νέα μείωση των αξιών μέσα στη φετινή χρονιά, ωστόσο, πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στον πάτο. Δε νομίζω ότι η περαιτέρω πτώση των τιμών θα είναι μεγάλη, αφού δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια», τόνισε στον «Α» ο κ. Αναγνώστου.

Η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Περιοχής Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση - Χρουσαλά, κάνει λόγο για απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. «Οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί σίγουρα κατά 25% - 30% και σε κάποιες περιπτώσεις η πτώση έχει φτάσει ακόμη και το 40%. Με τόσο μεγάλα ποσοστά, μοιραία μπορούμε να κάνουμε λόγο για ευτελισμό της ακίνητης περιουσίας του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...