Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις επτά οχημάτων


Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, διαρρήξεις επτά οχημάτων, που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή κέντρου πόλης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη απογευματινές ώρες της Παρασκευής ένας αλλοδαπός άνδρας 19 ετών, διότι διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.
Επιπλέον, ο 19χρονος λίγες ώρες νωρίτερα, διέρρηξε δύο ακόμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας από εντός διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Επίσης, πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθη από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο κέντρο της πόλης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα μπουφάν, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και προκειμένου να διαφύγει τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο.

Επιπρόσθετα, ο 26χρονος το χρονικό διάστημα από 28-11-2012 έως 01-02-2012, διέρρηξε επιπλέον τέσσερα οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν οι συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης διαρρηκτικά εργαλεία (λάμες, μικρά κατσαβίδια και ψαλίδια, ειδικά τροποποιημένα) και αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, σουγιάδες).

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω προ μηνών συνέστησαν ομάδα με τρεις έτερους ομοεθνείς τους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, πλην όμως τα προαναφερόμενα μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν την 17η Νοεμβρίου από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...