Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Περιφερειακή σύσκεψη ΓΣΕΕ-ΕΚΘ για την απεργία της 15ης Δεκεμβρίου

Περιφερειακή σύσκεψη διοργάνωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), με θέμα την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, στις 15 Δεκεμβρίου.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ, συμμετείχαν οι πρόεδροι και οι γραμματείς των Εργατικών Κέντρων απ’ όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναλύθηκε από τους ομιλητές το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός της δράσης των εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη, όπως τονίστηκε, συμμετοχή για την επιτυχία της κινητοποίησης.
«Οι εργαζόμενοι είναι στοχοποιημένοι αυτή την περίοδο, σε ένα καθεστώς που θυμίζει ζούγκλα και μεσαίωνα», τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο προϋπολογισμό του 2011». Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν «μαζικά» στις κινητοποιήσεις, για να δώσουν -όπως είπε- «μια σθεναρή απάντηση στις πρωτοβουλίες της τρόικας και της κυβέρνησης» .
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης, ο αντιπρόεδρός της, Γιώργος Γαβρίλης και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της, Φώτης Κολεβέντης.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...