Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Να επανέλθουν στα 2 ευρώ τα διόδια των Μαλγάρων»

Την «έντονη διαφωνία τους στην αύξηση της τιμής των διοδίων στα Μάλγαρα» εκφράζουν με υπόμνημά τους στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και το Επιμελητήριο Πιερίας. Μεταξύ άλλων ζητούν να επανέλθει το κόστος στο προηγούμενο καθεστώς των 2 ευρώ από 2,80 σήμερα.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, που ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου σας, να αυξήσει κατά 40% το κόστος των διοδίων των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης. Δεχόμαστε τις εντονότατες διαμαρτυρίες εκατοντάδων μελών μας εξαιτίας αυτής της αύξησης των διοδίων στον Εθνικό άξονα που συνδέει μεταξύ άλλων τους νομούς Πιερίας και Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Στο υπόμνημα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η αιφνίδια και με προκλητικό τρόπο επιλεγμένη χρονικά αύξηση πλήττει βάναυσα το κόστος μεταφοράς και μετακίνησης προϊόντων και προσώπων και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομία της περιοχής μας που δυστυχώς σύμφωνα με τους δείκτες είναι ήδη βεβαρημένη. Επιπλέον έχει επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση που τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί δραματικά. Η ενέργεια αυτή, την επόμενη μέρα των εκλογών μάλιστα, χωρίς καμιά προηγούμενη ειδοποίηση και διαβούλευση, προσβάλλει την νοημοσύνη του πολίτη και του επιχειρηματικού κόσμου και δημιουργεί επιπρόσθετο και δικαιολογημένο εκνευρισμό».

Οι διοικήσεις των δύο φορέων προτείνουν:

• Να επανέλθει το κόστος στα διόδια Μαλγάρων στο προηγούμενο καθεστώς των 2,00 ευρώ έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, των σηράγγων Τ1, Τ2 και Τ3 καθώς και των προβλεπόμενων Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.).

• Να πραγματοποιηθεί, πριν την όποια καταβολή τελών, η κατασκευή από το κράτος των παράπλευρων δρόμων για να υπάρχει ελεύθερη εναλλακτική διέλευση για όποιον δεν επιθυμεί τη χρήση των υπηρεσιών της κύριας οδικής αρτηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...