Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Πράσινο φως» για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης

«Πράσινο φως» στις μελέτες για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης μετά τη μετεγκατάσταση της περιφερειακής τάφρου και μικρών παρεμβάσεων στην πόλη, έδωσε το μεσημέρι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, κατόπιν πολύωρης σύσκεψης στον Οργανισμό Ρυθμιστικού.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σηφουνάκης:

• Το θαλάσσιο μέτωπο από Αξιό έως Μεγάλο Έμβολο χωρίζεται σε τρεις υπομελέτες, με μητροπολιτική αντιμετώπιση. Εξαιρείται η νέα παραλία όπου υιοθετείται ο σχεδιασμός του δήμου Θεσσαλονίκης και το λιμάνι που θεωρείται μια ανεξάρτητη περίπτωση.

• Ο χώρος της ΔΕΘ αντιμετωπίζεται σε συνδυασμό με το ΑΠΘ, τα Κάστρα, τα γειτονικά μουσεία, ως μια ειναία ενότητα.

• Ξεκινά η ανάπλαση 2,5 χιλιομέτρων της περιφερειακής τάφρου Θεσσαλονίκης για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη και χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Απομένουν 7,5 χιλιόμετρα που μπαίνουν σε μελετητική διαδικασία.

• Προχωρούν άμεσα μικρές ώριμες παρεμβάσεις, όπως στους 12 Αποστόλους (250 χιλ ευρώ), απαλλοτριώσεις καστρόπληκτων για ανάδειξη του βυζαντινού τείχους (500 χιλ ευρώ) και προκηρύσσεται αρχιτεκτινικός διαγωνισμός για τη Βαλκανική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...