Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Νά ποιοί θέλουν την Θεσσαλονίκη βρώμικη

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρει ότι "Συγκεκριμένοι Κυβερνητικοί παράγοντες ήθελαν και θέλουν το 2ο εξάμηνο του 2010 να είναι η Θεσσαλονίκη βρώμικη για ευνόητους λόγους.

Ενώ επί 11,5 χρόνια η Θεσσαλονίκη ήταν πεντακάθαρη, ενώ είχαμε τον καλύτερο στόλο απορριμματοφόρων σε όλη τη χώρα και χαρίζαμε απορριμματοφόρα σε φτωχούς Δήμους της χώρας μας, ξαφνικά η Θεσσαλονίκη γέμισε σκουπίδια 2-3 μήνες πριν τις εκλογές για να πληγεί ακριβώς η σημερινή Διοίκηση και η ταλαιπωρία αυτή δυστυχώς συνεχίζεται!…

Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Η Κυβέρνηση εδώ και 8 μήνες – και μόνον για τον Δήμο Θεσσαλονίκης – άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύεται ανταλλακτικά για τις ανάγκες του ο Δ.Θ. και τον υποχρεώνει να έχει μαντικές ικανότητες και να προβλέπει ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα ανταλλακτικά που ΘΑ χρειασθεί στο μέλλον και να προχωρά σε τακτικούς Διεθνείς διαγωνισμούς και για το τελευταίο ανταλλακτικό! Συγχρόνως σε δύο διαγωνισμούς που έγιναν σύμφωνα με τη νέα διαδικασία και οι οποίοι απέβησαν άγονοι, απέρριψε η Κυβέρνηση μέσω της Π.Κ.Μ. την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για διαδικασία ανάθεσης όσον αφορά την αγορά συγκεκριμένων απαραιτήτων ανταλλακτικών, όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους! Μετά από τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ο Δ.Θ. προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 η οποία και τον δικαίωσε, η όλη όμως διαδικασία, όπως είναι εύκολα κατανοητό, οδήγησε σε τεράστιες καθυστερήσεις και σε ακινητοποίηση δεκάδων απορριμματοφόρων!

2. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δ.Θ. και στην ανάθεση επισκευής των απορριμματοφόρων του σε εξωτερικά συνεργεία για σοβαρές βλάβες (σε κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων κ.λ.π.) κατόπιν απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ακύρωσαν και αυτή την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής και ήδη ο Δ.Θ. είναι υποχρεωμένος για τρίτη φορά φέτος να προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152, η οποία θα συνεδριάσει την 15η Δεκεμβρίου!… Να σημειωθεί ότι και αυτή η διαδικασία επιβάλλεται αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ στον Δ.Θ. και όχι στους άλλους Δήμους! Καταγγέλλω τις ενέργειες αυτές και καλώ την Κυβέρνηση να αλλάξει τακτική. Δεν φταίνε σε τίποτα οι Θεσσαλονικείς"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...