Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Νίκη Μπουτάρη στο θρίλερ της Θεσσαλονίκης

Με νίκη του Γιάννη Μπουτάρη έληξε το θρίλερ του β' γύρου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όμως ο ηττημένος Κώστας Γκιουλέκας χαρακτήρισε «οριακό» το αποτέλεσμα και ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων. 

Στο 100% των εκλογικών τμημάτων ο Μπουτάρης συγκέντρωσε ποσοστό 50,2% έναντι 49,8% του Κώστα Γκιουλέκα, δηλαδή επικράτησε με διαφορά 419 ψήφων.

Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ο Γ. Μπουτάρης έκανε δήλωση για τη νίκη του και λίγη ώρα αργότερα προέβη σε δήλωση και ο Κ. Γκιουλέκας.

Είναι η πρώτη φορά που η παράταξη της Ν.Δ. χάνει τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ύστερα από 25η συνεχή χρόνια. Ο Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τη νίκη ιστορική, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι επικρατεί ένας άλλος πολιτικός πολιτισμός στη Θεσσαλονίκη και χιλιάδες Θεσσαλονικείς ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, συγκεντρώθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο του Γ. Μπουτάρη κι έστησαν γλέντι. Τον σήκωσαν στα χέρια τους και φώναξαν το σύνθημα «η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη».

«Δεσμεύομαι να είμαι ο δήμαρχος που δεν είχε η Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια. Δήμαρχος για όλους», είπε ο Γ. Μπουτάρης και σημείωσε πως η νίκη ανήκει στην πόλη διότι δεν εκκολάφθηκε σε κομματικούς διαδρόμους αλλά στηρίχθηκε από όλους.

Στο εκλογικό κέντρο έσπευσαν για να τον συγχαρούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας, οι βουλευτές Εύα Καϊλή, Θωμάς Ρομπόπουλος, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος των Οικολόγων Χρήστος Μάτης και ο Σάκης Τζακόπουλος, που είχε δηλώσει στην αρχή υποψήφιος δήμαρχος και στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...