Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπέκυψε στις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ ο Μπουτάρης !

Το προσωπικό στίγµα Μπουτάρη θα έχει το σχήµα που αναλαµβάνει τον Δήµο Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου. Ο νέος δήµαρχος επέλεξε για τις αντιδηµαρχίες πρόσωπα δικής του επιλογής, µην υποκύπτοντας στις πιέσεις που του ασκούνταν το τελευταίο διάστηµα από το τοπικό ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει στελέχη του.
Παράλληλα, ονέοςδήµαρχος προσάρµοσε τις αντιδηµαρχίες µε βάση τη δική του αξιολόγηση των αναγκών του δήµου, ενώ δενεξάντλησε ταπεριθώρια που του δίνει ο «Καλλικράτης»ως προς τον αριθµό τους, καταλήγοντας τελικά σε επτά, µία λιγότερη σε σχέση µε αυτέςπου υπάρχουν σήµερα.

Οπως φαίνεται από την επιλογή των προσώπων, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν πτοήθηκε από τις πολιτικές πιέσειςπου του ασκήθηκαν από την τοπική οργάνωση τουΠΑΣΟΚ, ώστε να συµπεριλάβειστο νέο διοικητικό σχήµα στελέχη του κόµµατος που εξελέγησαν, όπως ο γραµµατέας της περιφερειακής Γιώργος Γεράκης και ο Λάζαρος Ζαχαριάδης. Στο ίδιο µήκος κύµατος, εξάλλου, είναι και η επιλογή ως γενικού γραµµατέα του Θωµά Ψαρά,µαθηµατικούµε επιτυχηµένηθητεία στηδιοίκηση µεγάλων επιχειρήσεων, προσώπου χωρίς κοµµατική ταυτότητα. Στηνπερίπτωση αυτή ο Γιάννης Μπουτάρης επέλεξε έναν τεχνοκράτη, αντί ενός πολιτικού προσώπου που θα εξυπηρετούσε πολιτικές ισορροπίες. Οι επιλογές του όµως αυτές ενδέχεται να αποτελέσουν σηµείο τριβής τόσο στους κόλπους της νέας διοίκησης όσο και πεδίο αντιπαράθεσης σε επίπεδο πολιτικό,δεδοµένου ότιτα στελέχη τουΠΑΣΟΚ εκτιµούν ότι υποβαθµίζεται ο ρόλος που έπαιξαν στονικηφόρο εκλογικό αποτέλεσµα.

Ερωτηµατικό παραµένει επίσης το τι θα γίνει µε τη συγκρότηση των διοικήσεων των έξι τοπικών κοινοτήτων, στα περισσότερα από ταοποία οι πλειονότητα των εκλεγµένων προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι στελέχη του κόµµατος που εξελέγησαν θα αξιοποιηθούνσε θέσειςεντεταλµένων συµβούλων που θα έχουν αυξηµένεςαρµοδιότητες. Αλλωστε, σε κάποιες από τις αντιδηµαρχίες, όπως σ’ αυτήν τουΑστικού Σχεδιασµού, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και περισσότεροι από δύο εντεταλµένοι σύµβουλοι.

Η ορκωµοσίατου νέου δηµοτικού συµβουλίου έχει οριστεί για τις 23 ∆εκεµβρίου, ενώ η τελετή παράδοσης -παραλαβής του∆ήµου θαπραγµατοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου. Μία µέρα αργότερα θα γίνουν και οι δηµαιρεσίες, δηλαδή η πρώτη συνεδρίαση τουσώµατος, κατά τηνοποία θαεκλεγεί το προεδρείο του δηµοτικού συµβουλίου, µε προτεινόµενο πρόεδρο από πλευράς διοίκησης το έτερο µέλος της «τρόικας», τον Παναγιώτη Αβραµόπουλο.

«Ναι» για τον ανδριάντα στην παραλία

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραµανλή στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης δίνει ουσιαστικά η απάντηση της Εφορείας Νεωτέρων Μνηµείων προς την Εισαγγελία ότι η προστασία του συγκεκριµένου τµήµατος του παραλιακού µετώπου δεν εµπίπτει στην αρµοδιότητά της.

Η έµµεσηπλην σαφής τοποθέτηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ότι δεν είναι αρµόδια να αποφανθεί αν απαιτείται ή όχι άδεια, σε συνδυασµό µε την απάντηση της Πολεοδοµίας ότι δεν χρειάζεται ειδική οικοδοµική άδεια για την τοποθέτηση του αγάλµατος στην παραλία στο ύψος του νέου δηµαρχείου, δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του δήµου να διεξαγάγει τις εργασίες που σταµάτησαν µετά την παραποµπή του θέµατος στη ∆ικαιοσύνη.

Ωστόσο, ο νεοεκλεγείς δήµαρχος Γιάννης Μπουτάρης εξακολουθεί να διαφωνεί µε το αιτιολογικό ότι η τοποθέτηση του ανδριάντα ορίστηκε στα 100 µέτρα από το ύψους δώδεκα µέτρων άγαλµα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι στο σηµείο της παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, το οποίο είχε προτείνει η παράταξή του, δεδοµένου ότι εκεί είχε γίνει η µεγάλη συγκέντρωση µετά την επιστροφή Καραµανλή στη µεταπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...