Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Καλαφάτης: Απαξιώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την έναρξη της 51ης διοργάνωσης του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, δήλωσε τα εξής : 

«Ο θεσμός του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει ταυτιστεί με τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτιστικής της ταυτότητας. Η Κυβέρνηση απαξιώνει το σημαντικό αυτό θεσμό τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συμβολισμών. Για πρώτη φορά στα χρονικά δε, υπήρξε πλήρης απουσία της Κυβέρνησης στην τελετή έναρξης εφόσον δεν παρέστη ούτε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ούτε ο Υφυπουργός ούτε κάποιος εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας. Πολιτική λόγων και εξαγγελιών με επιλεγμένες επισκέψεις στελεχών στην πόλη μας δεν οδηγούν πουθενά. Η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις αλλά και απαντήσεις σχετικά με τα προβλήματα, την προοπτική και το ρόλο του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να “σκηνοθετήσει” για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα “τοπίο στην ομίχλη”.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...