Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτη ενίσχυση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Την έκτακτη ενίσχυση με δύο εκατομμύρια ευρώ από το ΥΠΠΟ-Τ και 400.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ του οικονομικά πάσχοντος Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πρόσθετα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοργανώσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος που παρέστη στην τελετή λήξης του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «η φετινή διοργάνωση είχε πλούτο ταινιών και μεγάλο αριθμό επισκεπτών - μεγαλύτερο κι από πέρσι παρά τα οικονομικά προβλήματα. Τελικά ίσως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να παράγουμε ευπρεπή καλλιτεχνικά αποτελέσματα χωρίς να πέφτει η ποιότητα - κι αυτό αφορά όχι μόνο το φεστιβάλ αλλά το σύνολο των καλλιτεχνικών φορέων».

Ο υπουργός αναφέρθηκε μάλιστα στις φημολογούμενα υπέρογκα έξοδα των προηγούμενων διοργανώσεων που αφορούσαν κυρίως στη φιλοξενία και τα έξοδα μετακίνησης αναίτια μεγάλου αριθμού καλεσμένων αλλά και σε άλλες δαπάνες -που όπως χαρακτηριστικά είπε «έπρεπε ή και δεν έπρεπε να γίνουν…» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...