Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα παζάρια με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη

At The Christmas BazaarImage by etaKate via FlickrΧριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμητικά για το σπίτι, παραδοσιακά γλυκά και πολλά άλλα αντικείμενα μπορεί να αγοράσει κάποιος στα χριστουγεννιάτικα bazaar, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες, στη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή τις γιορτινές αυτές ημέρες, πραγματοποιούνται, επίσης, συναυλίες, ενώ μη κυβερνητικές οργανώσεις στήνουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα περίπτερα.

Για 4η συνεχή χρονιά το Επαρχείο Λαγκαδά διοργανώνει την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ του συλλόγου φίλων καρκινοπαθών παιδιών «Στοργή».

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διατεθούν για την ανέγερση ξενώνα φιλοξενίας παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στους χώρους του Επαρχείου Λαγκαδά, θα συμμετάσχουν σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, ενώ πολλές εκπλήξεις και δημιουργικές δραστηριότητες θα διασκεδάσουν και θα ψυχαγωγήσουν το κοινό.

Το τριήμερο, 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace», θα πραγματοποιηθεί το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Όλα τα είδη του παζαριού είναι φτιαγμένα στα εργαστήρια του Συλλόγου του Δενδροποτάμου, του Παπαφείου, των Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης (ανηλίκων) και του Νεανικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης νέων εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας.

Χριστουγεννιάτικο πάρτι αγάπης και προσφοράς διοργανώνει την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, στις 9:30 το βράδυ και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα γίνει στο bar - restaurant «Bungalow White».

Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνει στις 18 και 19 Δεκεμβρίου και ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, στην έδρα του συλλόγου στην οδό Καρανιβάλου στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου που ιδρύθηκε το 1990 και αριθμεί περίπου 250 οικογένειες.

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης οργανώνει για 2η συνεχή χρονιά χριστουγεννιάτικο παζάρι, από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 30 δημιουργών, στην οδό Βασ.Ολγας. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και παζάρι μεταχειρισμένων μικροαντικειμένων. Οι επισκέπτες μπορούν να τοποθετούν σε πάγκους του μουσείου αντικείμενα σε καλή κατάσταση που δεν χρειάζονται και να παίρνουν άλλα πράγματα μεταχειρισμένα, με συμβολικό αντίτιμο.

Το δικό του χριστουγεννιάτικο σπιτάκι έχει στήσει στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά, έως τις 31 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Περίπτερο με κάρτες και χριστουγεννιάτικα είδη θα έχουν και οι «Γιατροί του Κόσμου», στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου, από τις 17 έως τις 31 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Συναυλία αφιερωμένη στη Διεθνή Αμνηστία δίνει την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Καλαμαριάς. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» θα διατεθούν για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας, ενός παγκόσμιου, ανεξάρτητου κινήματος εθελοντών που αγωνίζεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
www.kathimerini.gr 

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...