Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται η διαμάχη Παπαγεωργόπουλου - Μπουτάρη για το άγαλμα Καραμανλή

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Β. Παπαγεωργόπουλος και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συνεχίζουν την αντιδικία τους για το άγαλμα του Καραμανλή. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος σε νέες δηλώσεις του τονίζει: :

«Η Κυβέρνηση με τελείως αυταρχικό και παράνομο τρόπο και με εντολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς την ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου) θα επιχειρήσει στις επόμενες δύο τρεις ημέρες να σταματήσει το έργο της τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Νέα Παραλία, στην περιοχή της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας.

Του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που τόσο αγάπησε και τόσα προσέφερε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην Μακεδονία μας γενικότερα.

Διαβεβαιώνω τους Θεσσαλονικείς ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Υπάρχει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση της απόφασης από την Π.Κ.Μ. και σύμβαση του Δ.Θ. με την Κ.Ε.Δ. (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) για χρήση της Νέας Παραλίας για 49 χρόνια και έγκριση από την ΕΠ.Α.Ε. (Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου) και δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια ή «εγκατάσταση μνημείου» βάσει του άρθρου 19 του Γ.Ο.Κ.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για την αυταρχική και εκδικητική αυτή ενέργεια της Κυβέρνησης.

Καλώ τους Θεσσαλονικείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να πάρουν θέση απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή στάση της Κυβέρνησης και να στηρίξουν με όλα τα μέσα την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι ντροπή να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, που έφερε την Δημοκρατία στον τόπο, ένωσε όλους τους Έλληνες και μας οδήγησε στον Ευρωπαϊκό δρόμο της προόδου και της προκοπήs».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...