Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Θεσσαλονίκη: Kοινωνικό ιατρείο αποκτούν οι δυτικές συνοικίες

Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο των δυτικών συνοικιών θα λειτουργήσει στο δήμο Παύλου Μελά, στα μέσα Ιουλίου με στόχο να στηρίξει ανθρώπους που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και το νοσοκομείο για τις ιατρικές τους εξετάσεις. Το ιατρείο θα στεγαστεί σε κτίριο του δήμου στην Πολίχνη, στην οδό Αγίας Μαρίνης 4 και θα απασχοληθούν εθελοντικά γιατροί όλων των ειδικοτήτων όπως παθολόγοι, νευρολόγοι, ενδοκρινολόγοι, πνευμονολόγοι και οδοντίατροι.

Θα παρέχεται δωρεάν ιατρική παρακολούθηση από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ενώ οι δημότες θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών στο δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος, το οποίο εμφανίζει ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων φτώχειας το τελευταίο καιρό.Ήδη καθημερινά σιτίζονται από την εκκλησία περίπου 4.500 άνθρωποι ενώ μόνο στο Κέντρο Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων του δήμου καθημερινά εξυπηρετούνται εκατοντάδες άποροι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...