Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί στην Περιφέρεια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στις προσπάθειες ένταξης των περιοχών Χαλκηδόνας, Βόλβης και Λαγκαδά στην ενιαία έδρα της πόλης.

Το σχετικό αίτημα προωθούν οι αντίστοιχοι δήμοι και τα σωματεία των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί των περιοχών αυτών ώστε οι κάτοικοί τους να μην πληρώνουν διπλή ταρίφα στις μετακινήσεις τους από και προς το κέντρο της πόλης.
Ωστόσο το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης ζητά την εφαρμογή του σχετικού νόμου που εξαιρεί από την ενιαία έδρα τους τρεις δήμους, διαφορετικά, όπως εκτιμά, εν μέσω οικονομικής κρίσης θα μειωθεί το κόμιστρο σε όλο τον νομό, με συνέπειες στο εισόδημα των οδηγών και των ιδιοκτητών.

Προδομένος από τη στάση της Περιφέρειας δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Γιαννακάκης, με αφορμή την παρουσία εκπροσώπων των τριών δήμων στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε από την πλευρά του ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πρόθεση της αντιπεριφέρειας να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...