Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κιλκίς: Η 27χρονη Ειρήνη Αγαθοπούλου, το νεότερο μέλος της ελληνικής Bουλής!

Ενα χρόνο πριν η φιλόδοξη Ειρήνη Αγαθοπούλου επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της από την Πίζα της Ιταλίας, περήφανη για το μεταπτυχιακό της στην φυτοθεραπεία και αποφασισμένη να ασχοληθεί με τα κοινά. Λίγους μήνες αργότερα, σήμερα το πρωί, έλαβε θέση στα βουλευτικά έδρανα για την ορκομωσία της ως το νεαρότερο μέλος της ελληνικής Bουλής.

«Μέχρι τότε ήμουν ανένταχτη αλλά πέρσι το καλοκαίρι βλέποντας τη δύσκολη κατάσταση, μπήκα στα βαθιά και προερχόμενη από αριστερή οικογένεια, εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ», έχει δηλώσει η 27χρονη από το Κιλκίς αμέσως μετά την πρώτη της εκλογή, από τις κάλπες του Μαϊου.

Την εμπιστεύτηκαν μάλιστα 2000 συντοπίτες της με αποτέλεσμα να μπει πρώτη στη λίστα του κόμματος για τις εκλογές του Ιουνίου και τελικά να ορκιστεί νωρίτερα σήμερα στη Bουλή ως το πιο νέο της μέλος.

Στην παρθενική της συνέντευξη ως βουλευτής, στο Kilkis-Press, εξήγησε ότι το θέμα που την απασχολεί περισσότερο είναι η ανεργία των νέων, τα προβλήματα του τόπου της (το νοσοκομείο που υπολειτουργεί και η βιομηχανική περιοχή που μαραζώνει) και η οικονομική κρίση: «Προέχουν ωστόσο τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρας, όπως είναι η ανακούφιση του πληθυσμού από τα δυσβάσταχτα μέτρα του μνημονίου και γενικότερα η ανάπτυξη μιας κοινωνικής πολιτικής που θα βοηθήσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα».

Η επιλογή της να σπουδάσει φαρμακευτική πάντως δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς ο μπαμπάς της είναι φαρμακοποιός και η μητέρα της βιολόγος. Το πτυχίο της το πήρε το 2009 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ιταλία όπου έκανε το μεταπτυχιακό της -από το 2009 έως το 2011- και εργάστηκε στο πλευρό έμπειρου βοτανολόγου. Μόλις επέστρεψε την Ελλάδα παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...