Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 7 το πρωί του Σαββάτου


Tην απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων κάθε είδους στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 7 το πρωί του Σαββάτου, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η απαγόρευση ισχύει για το τμήμα του περιαστικού δάσους (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων - Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πανοράματος – Χορτιάτη.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ επικίνδυνες για ξέσπασμα φωτιάς.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Παρασκευή θα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στα νησιά του Ιονίου, του νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Ικαρία, τη Θεσσαλονίκη, τη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Ηλεία και τη Λακωνία (ανατολική Μάνη).

Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής καλεί τους Θεσσαλονικείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, όταν διαπιστώνουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, καθώς και να φροντίζουν να μην ρίχνουν σκουπίδια και αποτσίγαρα στο δάσος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...