Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση με το δήμο ζητούν οι περιπτεριούχοι

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν περίπου 500 περίπτερα, συντηρούνται περισσότερες από 1000 οικογένειες


Κριτική στο δήμο Θεσσαλονίκη για τις αποξηλώσεις των περιπτέρων ασκεί η Ένωση Καπνοπωλών, ψιλικών και περιπτέρων, η οποία ζητά συνάντηση με τη δημοτική αρχή.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, "θα περίμενα πρώτα να απομακρύνετε από τα πεζοδρόμια όλους εκείνους τους πλανόδιους πωλητές που απλώνουν την πραμάτεια τους στα πεζοδρόμια πλήττοντας το εμπόριο στην πόλη μας".

"Βιώνοντας μια εποχή κατά την οποία η μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση πλήττεται από τις πολιτικές του μνημονίου που στραγγαλίζουν κάθε ίχνος επιχειρηματικής δράσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αναζητήσει πεδίο δόξης λαμπρό παράγοντας "έργο" - αποξηλώνοντας περίπτερα και βαφτίζοντας αυτή την ενέργεια ως απελευθέρωση των κοινόχρηστων δημοσίων χώρων και απόδοσης τους στους πεζούς. Λες και το πρόβλημα αυτής της πόλης είναι τα κλειστά περίπτερα. Λες και είναι αυτά που ευθύνονται για το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στα πεζοδρόμια" σημειώνει η Ένωση Καπνοπωλών, ψιλικών και περιπτέρων.

Οι περιπτεριούχοι συμφωνούν ότι πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για την καλύτερη λειτουργία του περιπτέρου και καλούν το δήμο σε συνάντηση προκειμένου να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν περίπου 500 περίπτερα, συντηρούνται περισσότερες από 1000 οικογένειες.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...