Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Λουκέτο σε κλινικές αντί για μεταφορά»

Ουσιαστικό κλείσιμο, και όχι μεταφορά κλινικών από το νοσοκομείο «Παναγία» στο «Αγιος Παύλος», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, μπροστά από το δημαρχείο. Ζητούν να μην κλείσει το νοσοκομείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων, Ελένη Μπακιρλή, η κινητικότητα που προωθεί το υπουργείο Υγείας συνεπάγεται ουσιαστικά κλείσιμο κλινικών. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά θα μεταφερθούν 12 κλίνες από την ουρολογική κλινική, 4 από την ενδοκρινολογική και 8 από τη νευρολογική, σχολίασε η κ. Μπακιρλή. Οι κλίνες που περισσεύουν θα παραμείνουν στο «Παναγία», αλλά αυτές δεν συνιστούν κλινική. «Αρα, δεν μιλάμε για μεταφορά κλινικών. Κλείνουν κρεβάτια. Ακόμη και στις κλινικές που λένε ότι θα πάνε στο "Αγιος Παύλος", κλείνουν κρεβάτια», τονίζει η Ε. Μπακιρλή.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι των τριών νοσοκομείων («Παναγία», Δερματολογικό, Λοιμωδών) που καταργούνται περιμένουν από ώρα σε ώρα και τη λίστα με τα ονόματα των ατόμων που βγαίνουν σε κινητικότητα. Οι εργαζόμενοι στο «Παναγία» ζητούν όχι μόνο να μην κλείσει το νοσοκομείο και να συνεχίσει τη λειτουργία του, αλλά να ενισχυθεί σε προσωπικό και υποδομές.

Τονίζουν ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας, 107 εργαζόμενοι από το νοσοκομείο «Παναγία» θα πάνε στο «Αγιος Παύλος», 87 στο ΑΧΕΠΑ και 20 στο Ιπποκράτειο. Επισημαίνουν ότι προκύπτει περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς το 2012 υπήρξε μείωση των κλινών κατά 36% (200 κλίνες) και με τα νέα μέτρα επέρχεται επιπλέον υποβάθμιση κατά 50%, με αποτέλεσμα να μείνουν στο «Παναγία» μόνο 200 κλίνες.

Τέσσερις δήμαρχοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που αριθμεί περί τους 350.000 κατοίκους, έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το κλείσιμο του νοσοκομείου. Εκτιμούν ότι τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Υγείας οδηγούν στη διάλυση και κατάργηση του νοσοκομείου, στην απώλεια αναγκαίων νοσοκομειακών κλινών και στην εγκατάλειψη των παλιότερων σχεδίων για τη δημιουργία νέου, σύγχρονου νοσοκομείου με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...