Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μπουτάρης: Δεν αποσύρω την προσφυγή στο ΣτΕ για τα αρχαία στο μετρό

Αν δεν υπάρξει γραπτή υπουργική απόφαση για την παραμονή ή επανατοποθέτηση των αρχαίων...


Σε προφορικές διαβεβαιώσεις που είχε ο ίδιος στην Αθήνα, σχετικές με την τελευταία πρόταση της Αττικό Μετρό ότι θα διατηρηθεί και θα επανατοποθετηθεί μεγάλο μέρος των αρχαιοτήτων του σταθμού του μετρό στην οδό Βενιζέλου, στο ίδιο σημείο («έως και 70% ελεύθερος, προσβάσιμος χώρος») αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, διαφωνώντας ωστόσο με την προοπτική να αποσύρει ο δήμος την προσφυγή στο ΣτΕ, αν δεν υπάρξει γραπτή υπουργική απόφαση για την παραμονή ή επανατοποθέτηση των αρχαίων.

«Και πάλι ακόμη και ο Σαμαράς να το πει (στην επίσκεψή του στην ΔΕΘ), εγώ, αν δεν δω απόφαση υπουργική, γραπτή, δε συναινώ να αποσύρουμε την προσφυγή» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος, στις πρόσφατες ενέργειες για την προώθηση της παράκτιας συγκοινωνίας (όπως και του τραμ) για την οποία αποφασίστηκε η χρηματοδότηση των σχετικών μελετών από το ΕΣΠΑ, ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη, ενώ αντίθετα κάλεσε τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στ. Σιμόπουλο «να μην επαίρεται ότι αυτός υπέγραψε την παράκτια συγκοινωνία», υποστηρίζοντας ότι είχε προηγηθεί προεργασία δυόμιση ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...