Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα στη Χαλκιδική

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα το ‘σαφάρι’ των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Στη διάρκεια της περασμένης νύχτας μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας συνέλαβαν άλλα 14 άτομα (προηγήθηκαν 8 συλλήψεις ένα 24ωρο νωρίτερα), από τα οποία τα τρία επειδή λειτουργούσαν κανονικά καταστήματα για τα οποία υπήρχε απόφαση σφράγισής τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ελέγχθηκαν 258 άτομα και 94 οχήματα, ενώ διαπιστώθηκαν 14 παραβάσεις.

Από αυτές έξι παραβάσεις αφορούσαν στέρηση αδείας μουσικών οργάνων, άλλες τέσσερις ήταν για στέρηση αστυνομικής άδειας εργασίας, τρεις παραβάσεις αφορούσαν στέρηση πιστοποιητικού υγείας, ενώ καταγράφηκε και μία διοικητική φορολογική παράβαση.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα από τα οποία τέσσερα για ναρκωτικά, τρία για παραβίαση σφράγισης καταστήματος, δύο για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος, ένα για φοροδιαφυγή (μη έκδοση αποδείξεων), ένα για παράνομη οπλοκατοχή, ένα για διατάραξη κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης, ένα για καταδικαστικές αποφάσεις και άλλο ένα για οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια μέθης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων. Στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των αστυνομικών διευθύνσεων Χαλκιδικής και Κιλκίς, υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, καθώς και κλιμάκιο της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την εφαρμογή της νομοθεσίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και των διατάξεων που αφορούν γενικότερα στα θέματα του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...