Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΥΑΘ: Κρύβεται τεράστιο σκάνδαλο πίσω από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας

Έντονη κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων ασκεί για άλλη μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση.


Πιο συγκεκριμένα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του , θίγει το ζήτημα της αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ, τονίζοντας πως πίσω από τις προσπάθειες ξεπουλήματος μίας «κερδοφόρας» ,όπως ισχυρίζεται,  εταιρείας κρύβονται τεράστια παιχνίδια και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που στόχο έχουν την αύξηση κερδών των μονοπωλίων.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ενα τεράστιο σκάνδαλο κρύβεται πίσω από την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, την οποία η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει μέχρι τον προσεχή Μάρτιο", τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως "το σκάνδαλο αυτό έχει να κάνει με το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας, το οποίο θα καρπωθεί ο ιδιώτης-αγοραστής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το γεγονός ότι ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης κάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ να προσκομίσει τη σύμβαση για την παραχώρηση της ΕΥΑΘ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να την κρατάει κρυφή ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να κατατεθεί στη Βουλή, και ότι παραγγέλθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απιστίας, όσον αφορά τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, και της απάτης όσον αφορά τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής αλλά και άλλα αδικήματα εις βάρος της ΕΥΑΘ.

Επίσης επαναφέρει το αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και υπογραμμίζει: "Ως ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ κι αυτό επειδή θεωρούμε πως το νερό -ως δημόσιο αγαθό- πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Βρισκόμαστε στο πλευρό του κινήματος που δημιουργήθηκε στην πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και ζητάμε για μια ακόμη φορά από το δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και τους περιφερειακούς δήμους, να πάρουν σαφή θέση και να ζητήσουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το τεράστιο αυτό θέμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...