Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

«Βυθισμένη» και σήμερα στην ομίχλη η Θεσσαλονίκη

Δεν πραγματοποιήθηκαν -μέχρι στιγμής -δύο πτήσεις από την Αθήνα


Προβλήματα στη λειτουργία του αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη προκαλεί το πυκνό «πέπλο» ομίχλης που έχει σκεπάσει από νωρίς μεγάλο μέρος της πόλης, για δεύτερη συνεχή ημέρα.


Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου, εξαιτίας της ομίχλης δεν πραγματοποιήθηκαν
-μέχρι στιγμής -δύο πτήσεις από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Πάντως οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στη Θεσσαλονίκη κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, με εξαίρεση το δυτικό τμήμα της πόλης, καθώς, σύμφωνα με τις πρωινές (στις 7 το πρωί) μετρήσεις στο σταθμό της Λαγκαδά, τα αιωρούμενα σωματίδια "άγγιξαν" τα 102 μg/ ανά κυβικό μέτρο.

Βάσει των πρωινών ωριαίων μετρήσεων των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στον σταθμό του Επταπυργίου οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 ήταν 40 μg/ανά κυβικό μέτρο, 54 στην Εγνατία, 29 στη Μαρτίου, 57 στην Τούμπα και 72 στο δημαρχείο.

Χθες, η μέση ημερήσια τιμή ήταν 130 μg/ανά κυβικό μέτρο στην Λαγκαδά, 66 στην Εγνατία, 66 στο Δημαρχείο, 61 στην Τούμπα και 71 στο Επταπύργιο.

Το πρωί της Τρίτης, στον σταθμό της Λαγκαδά και της Επταπυργίου καταγράφηκαν υψηλές ωριαίες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων 147 mg/ανά κυβικό μέτρο και 109 μg/ανά κυβικό μέτρο, αντίστοιχα. Στους σταθμού της Εγνατίας, της Τούμπας και του Επταπυργίου, οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων κυμάνθηκαν στα 74-79 μg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...