Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία με το ένα θύμα από τη σελίδα της NAFTHA στο facebook
Επίθεση σε βάρος δύο μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους καταγγέλουν η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης και η NAFTHA (αντιναζιστική οργάνωση).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα με θύμα ένα 39χρονο μικροπωλητή από τη Ρουάντα. Κατά τις μαρτυρίες δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι τον πλησίασαν και ο ένας επιχείρησε να τον μαχαιρώσει στο λαιμό. Το θύμα τραβήχτηκε προς τα πίσω και τραυματίστηκε στην τραχηλική χώρα.

Νωρίτερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή της Αριστοτέλους και στην Τσιμισκή, ομάδα Ελλήνων προπηλάκισε Αφρικανούς πλανόδιους μικροπωλητές απειλώντας τους ότι αν δεν φύγουν από τη χώρα θα τους σκοτώσουν.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2 τη νύχτα έξω από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Ένας νεαρός από το Ιράκ κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με στιλέτο από ομάδα ατόμων που πρώτα τον ρώτησαν από πού είναι και τον απείλησαν λέγοντάς του μετά φράσεις όπως “γύρνα στη χώρα σου” και “σήκω φύγε από δω”.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στο θώρακα και πήγε στο Ιπποκράτειο.

“Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες απάνθρωπες επιθέσεις να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας της πόλης μας. Κανείς από μας δεν μπορεί να μένει απαθής θεατής μπροστά σε πράξεις ρατσιστικής βίας, λεκτικής ή σωματικής”, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι παραπάνω οργανώσεις που κατήγγειλαν τα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...