Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η Θεσσαλονίκη «πετάει» για Παρίσι

Γ. Αρχιμανδρίτης - Ντ.Χριστιανόπουλος
Πρώτη θέση θα «ταξιδέψει» η Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Γαλλία την Κυριακή 20 Μαΐου (3μ.μ. ώρα Ελλάδος). Ο Κρατικός Γαλλικός Ραδιοφωνικός σταθμός Πολιτισμού France Culture θα μεταδώσει το δίωρο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αρχιμανδρίτη «Πόλεις-Κόσμοι» που καταγράφει την ιστορία, τη ζωή και την ατμόσφαιρα της πόλης.

Την εικόνα της πόλης θα μεταφέρουν στους ακροατές οι αρχιτέκτονες Πρόδρομος Νικηφορίδης και Βernard Cuomo, η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, η ιστορικός Ρένα Μόλχο, ο φωτογράφος-αρχιτέκτονας Άρις Γεωργίου, ο βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Θωμάς Κοροβίνης, ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο ιστορικός τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και ο Βαγγέλης Λιάκος της βραβευμένης ομάδας ντιζάιν και επικοινωνίας Beetroot, και οι συγγραφείς Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Δημήτρης Δημητριάδης.

Το ραδιοφωνικό πορτρέτο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του ξενοδοχείου Mediterranean Palace, της αντιπροέδρου του Γαλλοελληνικού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κυρίας Μαρίας Βοζίκη, καθώς και του Ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.

Στην Ελλάδα θα μπορέσουμε να ακούσουμε την εκπομπή «Villes-Mondes : Thessalonique » μέσω Διαδικτύου στον ιστότοπο του σταθμού : http://www.franceculture.fr/emission-villes-mondes-villes-mondes-thessalonique-2012-05-20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...