Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων στους Δήμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που καταδίκασε ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του, τη σκυτάλη τώρα παίρνουν οι μνημονιακοί Δήμαρχοι!

Αφού δεν μπόρεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των Δήμων λόγω της αντίστασης των εργαζόμενων, τώρα προχωρούν στην συνήθη τακτική τους: να ιδιωτικοποιούν κομμάτι κομμάτι. Πρώτος στη σειρά ο «δημοκρατικός» Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που σήμερα έστειλε τα ΜΑΤ να προστατεύσουν την εκχώρηση σε ιδιώτες της συντήρησης και του ελέγχου του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, με προϋπολογισμό 2.285.000 ευρώ! Ενώ τόσον καιρό ο Δήμος «δεν είχε χρήματα» να αγοράσει καν ανταλλακτικά για τα απορριματοφόρα, οδηγώντας σε αδράνεια τη σχετική υπηρεσία του Δήμου και σε παροπλισμό τους εργαζόμενους, τώρα ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα για να δοθεί η δουλειά σε εργολάβους. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η σχετική προκήρυξη προβλέπει ότι ο εργολάβος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του Δήμου (Δημοτικό Συνεργείο) αλλά και το προσωπικό του Δήμου για τις ανάγκες του.
Πρόκειται για ένα ακόμη σκάνδαλο, πλάι στα μικρά και τα μεγάλα σκάνδαλα που εκτυλίσσονται καθημερινά, με την προσπάθεια να εμφανίσουν «πλεονάζον προσωπικό» την ίδια ώρα που προσλαμβάνουν εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ για να δουλεύουν απλήρωτοι στους Δήμους, με την προσπάθεια να υποβαθμίσουν κάθε κοινωνική υπηρεσία και να ιδιωτικοποιήσουν τις υπόλοιπες.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων στους Δήμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις.

Καταγγέλλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ και την προκλητικά αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Μπουτάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...