Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνεχίστηκε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των απαγωγέων του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης η δευτεροβάθμια δίκη των κατηγορουμένων για την απαγωγή του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του , Γιώργου Μυλωνά. Από τη διαδικασία απουσιάζει, όπως άλλωστε και στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο φερόμενος ως «ηγέτης» της ομάδας των απαγωγέων, δραπέτης των φυλακών, Βασίλης Παλαιοκώστας.
Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, που είχε διακοπεί για λίγες μέρες λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο Γ. Μυλωνάς είπε ότι δεν είναι εκδικητικός απέναντι στους απαγωγείς του, απλά θέλει να τιμωρηθούν για τις πράξεις που τους καταλογίζονται. Κατά την έναρξη του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, πριν από δύο εβδομάδες, ο επιχειρηματίας είχε περιγράψει καρέ-καρέ την πολυήμερη περιπέτεια που βίωσε στα χέρια των απαγωγέων του.
Αστυνομικός της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατονόμασε τον Β. Παλαιοκώστα ως «αρχηγό» της σπείρας των απαγωγέων, λέγοντας ότι «τέτοια οργάνωση μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε κάνει», ενώ μετέφερε διάλογο που είχε ο διαβόητος κακοποιός με αξιωματικό της Αστυνομίας λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του και επιβεβαιώνει τον ηγετικό του ρόλο στη σπείρα. Ο διάλογος αφορούσε τα λύτρα της απαγωγής. Ο Παλαιοκώστας, απευθυνόμενος στον αστυνομικό, είπε: «Επειδή είμαι ο αρχηγός, θα μιλήσω με τους άλλους, αν θέλουν να δώσουν τα χρήματα».
Ο ίδιος μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε μετά την απαγωγή ο εκ των κατηγορουμένων για την απαγωγή Βαγγέλης Χρυσοχοϊδης με κρατούμενο, τότε, στις φυλακές Τρικάλων, που κατηγορείται επίσης για την υπόθεση. «Ψάχνανε τρόπο να «σπάσουν» τα λύτρα της απαγωγής, αλλά και να προμηθευτούν όπλα και κλεμμένα αυτοκίνητα. Χρησιμοποιούσαν εκφράσεις όπως στραγάλια, κουκούτσια κ.ά.», κατέθεσε, ενώ αναφέρθηκε στα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνομιλίες τους και οδήγησαν στον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές.
Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.
Να σημειωθεί ότι η απαγωγή του Γ. Μυλωνά έγινε τον Ιούνιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν καταβολής λύτρων ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία βρέθηκαν περίπου τα μισά χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...