Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ενέργειες ενάντια στο «πλιάτσικο» των μπλε κάδων από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Οριστική λύση στο φαινόμενο της πειρατείας των μπλε κάδων θέλει να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι άνθρωποι με καροτσάκια που συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά με σκοπό να τα πουλήσουν είναι μια καθημερινότητα στην πόλη.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την Τετάρτη 23 Μαΐου ύστερα από καταγγελία δημοτών πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης επιχείρηση ελέγχου και απομάκρυνσης ενός εγκαταλειμμένου οχήματος χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια του ελέγχου το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιούνταν από οργανωμένη ομάδα επιτηδείων ως αποθήκη κλεμμένων υλικών και εξοπλισμού. Το συμβάν καταγράφηκε από την Ελληνική Αστυνομία μετά από κλήση της από τους Επόπτες της υπηρεσίας.
«Κάνουμε έκκληση προς τους δημότες όταν αντιλαμβάνονται παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές να ενημερώνουν τις υπηρεσίες μας, την Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ διότι η δράση αυτών των ανθρώπων προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο ιστορικό κέντρο και σε άλλες περιοχές της πόλης» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.
Σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Ανακύκλωσης περίπου 400 άτομα -κυρίως αλλοδαποί από γειτονικές χώρες- καθημερινά με διάφορους τρόπους αφαιρούν περίπου δώδεκα τόνους ανακυκλώσιμων υλικών και σε μηνιαία βάση σε έναν μέσο όρο που ξεπερνά τους 350 τόνους.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο δήμος να χάνει μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών, οι δημότες να χάνουν ανταποδοτικά οφέλη και να ενισχύεται η παραοικονομία, αφετέρου με τις «ανασκαφές» που προκαλούν αυτά τα άτομα στους κάδους διασκορπίζονται στον δρόμο τα απορρίμματα ρυπαίνοντας το περιβάλλον, ενώ τα πεζοδρόμια φαίνονται ασάρωτα, δημιουργώντας τριτοκοσμικές εικόνες.
redalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...