Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκη με τα μέλη του Ελληνό-Ελβετικού Συλλόγου Γενεύης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχτηκε στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του Ελληνό-Ελβετικού Συλλόγου Γενεύης «Jean Gabriel Eynard». Ο Σύλλογος αυτός, αποτελείται από τους Έλληνες που ζουν στη Γενεύη αλλά και από Ελβετούς φιλέλληνες. Έχει το όνομα του Ελβετού Jean Gabriel Eynard, ο οποίος κινητοποίησε το φιλελληνικό στοιχείο της Eλβετίας και της Ευρώπης γενικότερα για την ηθική και υλική στήριξη της ελληνικής επανάστασης και του νεότευκτου κράτους υπό τον κυβερνήτη Καποδίστρια, χωρίς ο ίδιος να επισκεφτεί ποτέ τη χώρα μας. Είναι ένας σύλλογος με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ο οποίος στο πλαίσιο των ετήσιων εκδρομών που διοργανώνει, επέλεξε φέτος να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και να περιηγηθεί στη Μακεδονία.

Κατά την συνάντησή που είχε μαζί τους ο κ. Τζιτζικώστας τους καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη και τους ευχαρίστησε για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την στήριξη που δείχνουν στη χώρα μας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Επίσης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια υπέρ της πατρίδας μας και τους ζήτησε να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα σήμερα που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

«Σας καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη και σας ευχαριστώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνετε για την πατρίδα μας. Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται, έχουμε ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθεια όλων των φίλων μας στο εξωτερικό και ο σύλλογός σας βρίσκεται σταθερά και αποδεδειγμένα δίπλα στην Ελλάδα, όπως έκανε άλλωστε και ο Jean Gabriel Eynard στην εποχή του Καπποδίστρια. Φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία θέλουμε να μεταφέρετε το μήνυμα σε όλους τους Ελβετούς ότι είμαστε μια περιοχή στην οποία μπορούν να απολαύσουν υψηλού επιπέδου διακοπές και να συνδυάσουν τις περιηγήσεις στα ιστορικά μας αξιοθέατα με τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις. Εσείς οι Έλληνες αλλά και οι φίλοι της Ελλάδας στην Ελβετία, αποτελείτε για εμάς τους καλύτερους πρεσβευτές στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε την περιοχή μας και να την κάνουμε γνωστή και δημοφιλή ως τουριστικό προορισμό», ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε αναμνηστικά δώρα, τουριστικούς χάρτες της Θεσσαλονίκης και τον καινούριο τουριστικό οδηγό της Κεντρικής Μακεδονίας στα εξήντα περίπου μέλη της αποστολής. Η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και τον διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα και να προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία στην Ελβετία. Επίσης τον ενημέρωσαν ότι έλαβαν την απόφαση να πραγματοποιήσουν την ετήσια εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα την περιοχή μας στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται σήμερα. «Επιλέξαμε να έρθουμε εδώ, προκειμένου να δαπανήσουμε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων μας στην Ελλάδα. Η χώρα μας χρειάζεται και με όσες δυνάμεις έχουμε θα την στηρίξουμε» ήταν το σχόλιο του Claude Stilianoudi μέλους της αποστολής. Στη συνάντηση ήταν παρών επίσης ο διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Νίκος Σαπουντζής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...