Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σκουριές Χαλκιδικής: Στο Αυτόφωρο 14 άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή

Στο Αυτόφωρο οδηγούνται  οι 14 συλληφθέντες από τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Συνολικά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 18 προσαγωγές και κατάσχεσαν φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Μιλώντας στο «Βήμα» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αικατερίνη Θεοδώρου Ιγγλέζη, ανέφερε ότι σκοπεύει να υποβάλει μήνυση κατά αστυνομικού με πολιτικά ο οποίος τη χτύπησε με γκλομπ έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, την απώθησε βίαια και την εξύβρισε.

Μαζί με τη βουλευτή παρέμεναν συγκεντρωμένα έως τις πρώτες πρωινές ώρες περισσότερα από 150 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους προσαχθέντες.

Όπως είπε η κυρία Ιγγλέζη, για τα γεγονότα μέσα στο δάσος οι αστυνομικοί καταδίωκαν τους διαδηλωτές επί 7 χιλιόμετρα και μάλιστα έριχναν διαρκώς χημικά, αν και ανάμεσα στους πολίτες που διαμαρτύρονταν ήταν γυναίκες και παιδιά.

Επίσης διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι αστυνομικοί έσπασαν παρμπρίζ αυτοκινήτου μέσα στο οποίο έριξαν χημικά για να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον οδηγό, τον οποίο κατηγόρησαν ότι επεδίωξε με το όχημα να χτυπήσει τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ υπάρχουν αναφορές και για αρκετούς τραυματισμούς πολιτών.

Αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία μήνυση ή καταγγελία σε αστυνομικές Αρχές για αυτά τα περιστατικά.

Επίσης από τη γενική αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρα, ενώ ερευνάται ο τραυματισμός ενός πολίτη.

Και καθιστική διαμαρτυρία από τους κατοίκους των Σκουριών

Το απόγευμα της Κυριακής συγκέντρωση στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και πορεία διαμαρτυρίας έως το δάσος των Σκουριών πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού.

Οι συγκεντρωθέντες, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασαν έως τις Σκουριές με αυτοκινητοπομπή. Εκεί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο Χοντρό Δέντρο και τη δεύτερη να κατευθύνεται προς το δάσος.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν έπειτα από έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το δασαρχείο Αρναίας, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί πρωτόκολλο εγκατάστασης και υλοτόμησης με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την υλοτόμηση δάσους στις Σκουριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...