Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το σχέδιο ενοποίησης των ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας του σχεδίου ενοποιήσεων των ΔΟΥ. Ποιες εφορίες θα παραμείνουν, ποιες ενοποιούνται. Αναλυτικοί πίνακες

Όφελος περίπου 19 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014 αναμένεται να αποφέρει  η αναστολή λειτουργίας 127 ΔΟΥ,  από 241 ΔΟΥ που υφίστανται πανελλαδικά.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή κατέληξε ότι μπορούν να παραμείνουν 114 ΔΟΥ.
Για το νομό Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαθέτει 1.099.126 συναλλασσόμενους,  προτείνεται η λειτουργία 11 ΔΟΥ, σύμφωνα με το κριτήριο της παραμονής 1 ΔΟΥ ανά 100.000 συναλλασσομένους.

Ειδικότερα, θα παραμείνουν σε λειτουργία η θεματική ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, που διενεργεί ειδικούς ελέγχους, η ΔΟΥ Αμπελοκήπων, για την οποία προτείνεται να διερευνηθεί η παραχώρηση του κτηρίου της πρώην ΔΟΥ Σταυρούπολης, το οποίο παραμένει κενό και ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, η ΔΟΥ Καλαμαριάς, η ΔΟΥ Ζ’ Θεσσαλονίκης, η ΔΟΥ Λαγκαδά (Λαγκαδάς – Σοχός – Ζαγκλιβέρι), η οποία επιπλέον διαθέτει και ιδιόκτητο κτίριο, η ΔΟΥ Η’ Θεσσαλονίκης, η ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης, η ΔΟΥ ΣΤ’ Θεσσαλονίκης, η ΔΟΥ Ε’ Θεσσαλονίκης, η ΔΟΥ Δ’ Θεσσαλονίκης και η ΔΟΥ Α’ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή προτείνει την ενοποίηση:
  • της ΔΟΥ Αγίου Αθανασίου στη ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης
  • της ΔΟΥ Τούμπας στη ΔΟΥ ΣΤ’ Θεσσαλονίκης
  • της ΔΟΥ Νεάπολης στη ΔΟΥ  Ε’ Θεσσαλονίκης
  • της ΔΟΥ Θ’ και Ι΄ Θεσσαλονίκης στη ΔΟΥ  Δ’ Θεσσαλονίκης
  • της ΔΟΥ  Β΄ Θεσσαλονίκης στη ΔΟΥ Α΄ Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις προτείνεται από την Επιτροπή η παραμονή των  ΔΟΥ στα υφιστάμενα κτήρια, μέχρι να διενεργηθεί διαγωνισμός και να βρεθεί νέο κτίριο, το οποίο θα στεγάσει την ενοποιημένη ΔΟΥ.

Ειδικότερα, προτείνεται η παραμονή των ΔΟΥ Α΄, Β΄ Θ΄, Ι΄, Δ΄, ΣΤ’ Θεσσαλονίκης και Τούμπας, που είναι προς ενοποίηση, στα υφιστάμενα κτίρια, μέχρι να διενεργηθεί διαγωνισμός και να βρεθεί νέο κτίριο, το οποίο θα στεγάσει την ενοποιημένη ΔΟΥ.
Πόρισμα Ειδικής Επιτροπής επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων ΔΟΥ – Προτείνεται η ενοποίηση των ακόλουθων ΔΟΥ:
2.1.ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...