Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Με πρόσκληση και σωματικό έλεγχο το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο

Οι πιστοί που ήθελαν να προσκυνήσουν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου έπρεπε να διαθέτουν πρόσκληση, αλλά και να περάσουν από σωματικό έλεγχο. Μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορούσαν να περάσουν ελεύθερα στην Εκκλησία.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια και η σημερινή δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο μοιάζει να είναι πριβέ, αφού οι επιτελείς της αστυνομίας δεν ήθελαν να συμβεί το παραμικρό.

Την ίδια ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει με αστυνομικούς, αφού 2.000 άντρες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται επί ποδός τόσο για τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, όσο και για την παρέλαση της Κυριακής.

Η αστυνομία θα ακολουθήσει σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα με τους θεατές-πολίτες να μην μπορούν να πλησιάσουν πιο κοντά από τα 100 μέτρα την εξέδρα των επισήμων.

Στην παραλιακή λεωφόρο θα στηθεί και ο φράχτης που μπαίνει μπροστά από το Κοινοβούλιο στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών ατόμων που κρίνονται ύποπτα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.και σκάφη του Λιμενικού θα σαρώνουν τις «κόκκινες» περιοχές από αέρα και θάλασσα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...