Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημόσια κτίρια στο δήμο Κιλκίς

Επενδύοντας ολοένα και περισσότερο στην πράσινη ανάπτυξη και προσβλέποντας ταυτόχρονα σε οικονομικά αλλά κυρίως σε περιβαλλοντικά οφέλη, ο Δήμος Κιλκίς... προχωρά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημόσια κτίρια.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά ισχύος 10KW στην οροφή του δημαρχείου Κιλκίς, ενώ στο πλαίσιο του έργου υπεγράφη συμβόλαιο με τη ΔΕΗ, στο οποίο ως τιμή αποζημίωσης ορίζονται τα 0,47 ευρώ/κιλοβατώρα. Το έργο υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του Δήμου με δημοτικά έσοδα, ενώ αναμένεται η σύνδεση του με τη ΔΕΗ προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή της παραγωγής.

Επιπλέον, σήμερα εκτελείται παρόμοιο έργο (εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 10KW) στην δημοτική ενότητα Πικρολίμνης και ειδικότερα στη στέγη του Γυμνασίου του Νέου Γυναικοκάστρου, με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ σχολείων.

Μέσα από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η δημοτική αρχή Κιλκίς θα μπορεί όχι μόνο να εξασφαλίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη, αλλά και να συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...