Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ανασφάλιστους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ημίωρο συμβολικό αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν το πρωί εθελοντές γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης (ΚΙΑ) ζητώντας άρση του αποκλεισμού των ανασφάλιστων από τη νοσοκομειακή περίθαλψη. 

Στη συνέχεια έκαναν παρέμβαση στο διοικητή του ΑΧΕΠΑ Γεώργιο Βέργουλα, ζητώντας να δεχτεί στο νοσοκομείο τους ανασφάλιστους και τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη περίθαλψης.

«Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης εδώ και ένα χρόνο παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους ανασφάλιστους, άπορους άνεργους και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που πρώτες πλήττονται από αυτή την τρομακτική οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε. Όμως τα νοσοκομεία έχουν κλειστές τις πόρτες τους για τους ανασφάλιστους . Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που τους περιθάλπουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη θεραπεία παραπέρα . Αυτό έχει να κάνει με τη μνημονιακή πολιτική που θεωρεί τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις που πρέπει να έχουνε κέρδος ή τουλάχιστον να έχουν έσοδα , με συνέπεια εκείνοι οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν να είναι έξω από την περίθαλψη» ανέφερε ο οδοντίατρος Θανάσης Κομνής , ο οποίος πρωτοστάτησε στην δημιουργία του ΚΙΑ. Ο κ Κομνής ανέφερε ακόμη ότι ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ ζήτησε κατάλογο των ανασφάλιστων ασθενών που εξυπηρετούνται από το ΚΙΑ και έχουν ανάγκη νοσηλείας προκειμένου να εξετάσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...