Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Προσωπικό ασφαλείας για την καθαριότητα στο ΑΠΘ

Τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας (20 άτομα) που θα συγκεντρώνεται καθημερινά στην Οδοντιατρική Σχολή (τις ώρες 06.00-14.00), προκειμένου να διατίθεται για τις ανάγκες καθαριότητας του πανεπιστημιακού κάμπους του ΑΠΘ, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την διαδικασία έκδοσης προσωρινής διαταγής, μετά από προσφυγή που έκανε η εργολαβική εταιρεία «Οικολογική Α.Ε.» κατά των απεργιών των εργολαβικών υπαλλήλων.
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης ο σύλλογος εργολαβικών υπαλλήλων πραγματοποίησε πορεία από το πανεπιστήμιο έως τα δικαστήρια και απέκλεισε για λίγη ώρα την οδό 26ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η δικαστική απόφαση δεν διαφοροποιείται από την τακτική που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα οι εργολαβικοί υπάλληλοι για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η εισαγγελία πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τους «λόφους» σκουπιδιών που σχηματίστηκαν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων (εισήλθε πλέον στην 5η εβδομάδα) που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελούνται τα αδικήματα της υποβάθμισης περιβάλλοντος και της παράνομης βίας.

Το δεύτερο αδίκημα θα διερευνηθεί μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου δέχθηκαν επίθεση από εργαζόμενους στις εργολαβίες όταν ανέλαβαν πρωτοβουλία για να καθαρίσουν τους χώρους του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...