Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απάτη με φτηνά ΙΧ μέσω Ιντερνετ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ/ Αγγελοφόρος

Με δέλεαρ τη χαμηλή τιμή αυτοκινήτων, σπείρα εξαπατούσε πολίτες, τους οποίους εντόπιζε μέσω Ιντερνετ, καθώς τους πουλούσε οχήματα τα οποία στη συνέχεια... αφαιρούσε.
Από αστυνομικούς συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Ελληνας και ένας υπήκοος Αλβανίας, 39 ετών, και αναζητείται ένας 26χρονος συνεργός τους, οι οποίοι κατηγορούνται για τέσσερις περιπτώσεις απάτης αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση συμμορίας», «απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση» και «κλοπή κατά συναυτουργία».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα συγκεκριμένα άτομα, προσποιούμενα τους πωλητές ΙΧ αυτοκινήτων, είχαν «ανεβάσει» αγγελία στο διαδίκτυο, στην οποία αναφερόταν ότι πουλούσαν οχήματα σε ιδιαίτερα «ελκυστικές» τιμές. Στη συγκεκριμένη αγγελία ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με αξιωματικούς, συνολικά πέντε πολίτες, οι οποίοι επιθυμούσαν να αγοράσουν κάποιο αυτοκίνητο σε καλή τιμή.

Αξιωματικός τόνισε πως ακολουθούσε το κλείσιμο «ραντεβού», στο οποίο οι φερόμενοι ως δράστες μετέβαιναν με το όχημα που ήταν για πώληση, ενώ ο υποψήφιος κάθε φορά αγοραστής κατέβαλλε το χρηματικό ποσό, το οποίο είχαν συμφωνήσει. Στη συνέχεια τα φερόμενα ως μέλη της σπείρας έδιναν στον κάθε αγοραστή αντικλείδι του οχήματος, που του είχαν πουλήσει, κρατώντας οι ίδιοι το πρωτότυπο κλειδί. Ετσι, όπως είπαν αστυνομικοί, την ώρα που τα θύματα ήταν απασχολημένα με τη διαδικασία της μεταβίβασης, ένας από τους φερόμενους ως δράστες αφαιρούσε το όχημα, χρησιμοποιώντας το κλειδί που είχε στην κατοχή του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες έφεραν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα.

Κι άλλη απάτη

Στο μεταξύ, μία ακόμη απάτη με οχήματα εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 40 και 48 ετών, για «απάτη κατά συναυτουργία». Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 40χρονος από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου εξαπάτησε δύο πολίτες από τους οποίους αφαίρεσε τα οχήματά τους δίνοντας από μία συναλλαγματική μεγάλης χρηματικής αξίας.

Ωστόσο, το αντίτιμο των συναλλαγματικών δεν καταβλήθηκε ποτέ, ενώ ο 40χρονος φέρεται να προώθησε τα οχήματα σε μάντρα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων που διατηρούσε 48χρονος με σκοπό την εξαγωγή τους στο εξωτερικό ή την πώλησή τους στην Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...