Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αποφάσεις για την ΣΕΚΑΠ εντός της εβδομάδας

Εντός των ημερών θα γίνουν γνωστές οι επιχει-ρήσεις-κοινοπραξίες που έχουν δείξει δεσμευτικό ενδιαφέρον για το 50,36% της καπνοβιομηχανίας

Εντός της εβδομάδας και εκτός απροόπτου αναμένεται να ξεκαθαρίσει πόσες ξένες και ελληνικές επιχειρήσεις-κοινο-πραξίες έχουν δείξει δεσμευτικό ενδιαφέρον για το 50,36% του μετοχικού κεφαλαίου της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ και δεν παρέμειναν μόνο στα λόγια.

Από τους αρχικούς πέντε ενδιαφερόμενους, οι πληροφορίες θέλουν πως τουλάχιστον 2 - 3 έχουν καταθέσει και δεσμευτικές προσφορές, χωρίς όμως ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ να ανοίγει μέχρι στιγμής τα χαρτιά του, παρόλο που έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα από την αρχική ανακοίνωση των επιχειρήσεων, οι οποίες έδειξαν να θέλουν να αγοράσουν το 50,36%.

Στο πλαίσιο αυτό και κατά τις ίδιες πληροφορίες, επαφές με τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ και επισκέψεις στην Ξάνθη, όπου είναι η έδρα της, φέρεται να έχουν κάνει εκπρόσωποι της βουλγαρικής Alfa Finance Holding AD, η οποία συνεργάζεται με την εταιρεία Openmark Ltd. (Ην. Βασίλειο), αλλά και στελέχη της ελληνικής, «Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος Α.Ε.».

Τουρκική

Παράλληλα, στο «παιχνίδι» φέρεται να έχει παραμείνει και η τουρκική Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S., η οποία έχει μακροχρόνια συνεργασία με την ελληνική καπνοβιομηχανία και παράγει για λογαριασμό της σειράς σημάτων. Η τουρκική επιχείρηση συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης, ενώ έχει δηλώσει ότι προτίθεται να συνεργαστεί με Έλληνα επενδυτή στη συγκεκριμένη επένδυση, εφόσον προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στη Βουλγαρική επιχείρηση Alfa Finance Holding AD ρόλο έχει μάνατζερ, ο οποίος συμμετείχε έμμεσα στην τελευταία προσπάθεια πώλησης της ΣΕΚΑΠ, καθώς συνεργαζόταν με την ινδική βιομηχανία Bommidala Enterprises, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θα επένδυε στην ελληνική εταιρεία συνολικά πάνω από 70 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να ευοδωθεί η προσπάθεια της.

Την πεντάδα των αρχικών ενδιαφερόμενων για τη ΣΕΚΑΠ συμπληρώνει η York Capital Management Global Advisors LLC (ΗΠΑ) και η Damco Energy Α.Ε.

Να σημειωθεί ότι η ΣΕΚΑΠ παρουσίασε μεγάλες ζημίες, τόσο το 2010 όσο και το 2011, με τα σωρευτικά αρνητικά αποτελέσματα της να διαμορφώνονται στη διετία σε πάνω από 33 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Διαμαντίδης/imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...