Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Δυσοίωνο το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Στα όρια της λειτουργίας του βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με τις ελλείψεις υλικών να χτυπούν κόκκινο και τους εργαζόμενους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Η διαρκής υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο σύνολο των Νοσοκομειακών Μονάδων της χώρας, όπως φυσικά και στο Γ.Ν. Ξάνθης, σε συνδυασμό με τη διαρκή οικονομική αφαίμαξη των ασφαλισμένων έχει οδηγήσει στα όρια της αγανάκτησης τους πολίτες, που επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με τα επεισόδια χειροδικίας να αυξάνονται καθημερινά.
 
 «Τα περιστατικά χειροδικίας συνεχίζουν να υπάρχουν. Ένας συμπολίτης που ήρθε στο Νοσοκομείο και δεν είχε ραντεβού και ήθελε να εξυπηρετηθεί επιτέθηκε στο νοσοκομειακό προσωπικό» αναφέρει η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ξάνθης κα Εριφύλη Παπαδοπούλου συμπληρώνοντας πως «εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και ας είμαστε απλήρωτοι. Δεν λέμε στον κόσμο αυτά τα λεφτά παίρνουμε και αυτή την υγεία θα σας προσφέρουμε. Πρέπει και ο κόσμος να δείξει κατανόηση, αλλά ο κόσμος είναι τόσο αγανακτισμένος που ξεσπάει κάπου και ξεσπάει πάνω μας», ξεκαθαρίζοντας πως τα περιστατικά χειροδικίας είναι σε γνώση της διοίκησης ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που απαιτήθηκε και η παρέμβαση της Αστυνομίας, πλέον των ιδιωτικών υπαλλήλων φύλαξης του Νοσοκομείου.

Σοβαρές οι ελλείψεις υλικών!
Σε καθημερινή βάση οι ελλείψεις υλικών που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ξάνθης προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, με τους εργαζόμενους να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Όπως σημειώνει η κα Παπαδοπούλου «και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τα υλικά και εδώ στην Ξάνθη λόγω της έλλειψης χρημάτων και κάθε μέρα παλεύουμε να βρούμε υλικά, σύριγγες κομπρέσες και κάθε λογής υλικό».

Στην προσπάθεια του να καλύψει τις ελλείψεις του το Νοσοκομείο καταφεύγει είτε σε εσωτερικό δανεισμό ανάμεσα στα τμήματα του είτε απευθύνεται σε γειτονικά Νοσοκομεία ώστε να διαπιστωθεί εάν εκεί υπάρχουν υλικά. «Κάθε μέρα μας λείπει και ένα υλικό, ενώ παράλληλα οι εταιρίες κάνουν και άτυπο εμπάργκο μας λένε στείλτε μας λίγα λεφτά για να σας στείλουμε το υλικό που ζητάτε. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν 50 νοσοκομεία πανελλαδικά και όπως η Αστυνομική Σχολή έτσι και αυτό μπορεί να κλείσει σε μια νύχτα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να κρατηθούμε αυτόνομοι, μόνοι μας όπως λειτουργούμε τώρα δεδομένου και ότι γύρω μας υπάρχουν και δύο μεγάλα Νοσοκομεία».
thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...