Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Πιθανό ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι χειροβομβίδες

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, η υπόθεση με τις δύο χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε διάστημα 24 ωρών -και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους- στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Ως "αποδέκτης" των χειροβομβίδων φέρεται ένας 53χρονος, ο οποίος, από καθαρά θέμα τύχης γλίτωσε το μοιραίο, καθώς στη μία περίπτωση οι δράστες είχαν "δέσει" πάνω στη δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε τη χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη, κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανότατα λόγω αστοχίας στον πυροκροτητή.

Η πρώτη χειροβομβίδα βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Κατσιμίδη. Η περιοχή αποκλείστηκε και απαγορεύτηκε στους περίοικους να βγουν από τα σπίτια τους. Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ασφάλειας παρέλαβε τη χειροβομβίδα για να την εξετάσει. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για στρατιωτική χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου, που, σε αντίθεση με τις επιθετικές, είναι πιο ισχυρές και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα.

Σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα σήμανε εκ νέου συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., όταν περί τη μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ο 53χρονος κάλεσε την Άμεση Δράση για τη δεύτερη χειροβομβίδα, που ήταν "παγιδευμένη" με σύρμα πάνω στο μηχανάκι του. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος της Επιδαύρου, μόλις μια "ανάσα" μακριά από το σημείο, όπου είχε βρεθεί η πρώτη χειροβομβίδα. Ακολούθησε νέα κινητοποίηση στην περιοχή για την ασφαλή απομάκρυνση της χειροβομβίδας, την οποία περισυνέλεξαν αστυνομικοί των ΤΕΕΜ.

Ο 53χρονος εξεταζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ από αστυνομικούς, χωρίς όμως να προκύπτει εάν, ενδεχομένως, είχε διαφορές με ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσεται. Ωστόσο συνελήφθη, αφού, έπειτα από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- δύο ηλεκτρικοί εκκενωτές (τέιζερ), ένα μαχαίρι στιλέτο, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα ξιφίδιο και μικροποσότητα κάνναβης.

Από την Αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να εντοπιστούν οι δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...