Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Στο τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Οι τιμές του νερού θα μειωθούν δήλωσε ο Στέλιος Σταυρίδης - Ποιο το χρονοδιάγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις σε λιμάνια και ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν ο κ. Σταυρίδες έκανε λόγο για «ακραίες θεωρίες» εξηγώντας ότι δεν ιδιωτικοποιείται το νερό αλλά οι υπηρεσίες (συντήρηση δικτύου, τιμολόγηση κτλ.) ώστε οι καταναλωτές να έχουν καλύτερο νερό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ θα ζητηθεί σταθερότητα στις τιμές για μια πενταετία ενώ το Ταμείο θα απαιτήσει από τον επενδυτή ή την κοινοπραξία στην οποία θα καταλήξει η ΕΥΑΘ ένα 30%-40% της όποιας εξοικονόμησης έχει να επιστρέφει στους καταναλωτές.

Ο κ. Σταυρίδης, μιλώντας στο MEGA, έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα για τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις για τα λιμάνια και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με αυτό:
Το Σεπτέμβριο θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ ώστε το 1ο-2ο τρίμηνο του 2014 η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.

Ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2014 να έχει ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση ενώ για την εταιρία συντήρησης τροχαίου υλικού είπε ότι γίνεται προσπάθεια να «βαδίσει» δίπλα-δίπλα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αν και υπάρχουν προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...