Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Αποξηλώθηκαν περίπτερα από τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθεια απελευθέρωσης κοινόχρηστων χώρων


Επτά ακόμη εγκαταλελειμμένα περίπτερα -σε θέσεις που έχουν καταργηθεί- αποξηλώθηκαν και απομακρύνθηκαν οριστικά από τους δημόσιους χώρους της πόλης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των πεζών.

Συγκεκριμένα σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων περιπτέρων που βρισκόταν στις οδούς : Καυδιανού 17, Προνοίας 17, Μοναστηρίου 155-157, Π. Μελά 38, Α. Σοφίας 29,Αγγελάκη 3-5, Αβδελά & Α. Σοφίας 66.

Όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, οι αποξηλώσεις των εγκαταλειμμένων περιπτέρων θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να επιτευχθεί η απελευθέρωση των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων και η απόδοση τους στους πεζούς,.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις υποθέσεις υπήρξαν αποφάσεις από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Επιτροπή Περιπτέρων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η κατάργηση των θέσεων αποφασίστηκε προκειμένου εκτός των άλλων να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...