Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Λύκοι κατασπάραξαν πουλάρι στην Εορδαία

Φαίνεται πως η τροφή είναι περιορισμένη στα ορεινά και τα σαρκοβόρα αγρίμια άρχισαν να πλησιάζουν στις κατοικημένες περιοχές


Βορά σε μια αγέλη λύκων έγινε ένα άτυχο πουλάρι στο χωριό Άρδασσα του δήμου Εορδαίας, το οποίο βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα δόντια των πεινασμένων αγριμιών. Η επίθεση ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους του χωριού, που θορυβήθηκαν και από την εμφάνιση αρκούδας!

Φαίνεται πως η τροφή είναι περιορισμένη στα ορεινά και τα σαρκοβόρα αγρίμια άρχισαν να πλησιάζουν στις κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους. Το μικρό άλογο κατασπαράχθηκε κοντά στο κοινοτικό στάδιο του οικισμού σε ένα αγρόκτημα με καλαμπόκι, ενώ στην ίδια περιοχή -και μάλιστα στο χώρο που γίνονται οι πρωτομαγιάτικες εξορμήσεις των κατοίκων στα κοινοτικά σύνορα με τη γειτονική Ασβεστόπετρα- έκανε… βόλτες αναζητώντας τροφή και μια αρκούδα!

*** Τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στις τελευταίες 15 ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους αρκούδες που αναζητούν τροφή στους κήπους και στα περιβόλια των χωριών, μεταξύ Πιαλείας και Προδρόμου στους πρόποδες του όρους Κόζιακα στα Τρίκαλα! Ωστόσο, δεν έχουν προκαλέσει ζημιές, αλλά το ότι κατέβηκαν τόσο χαμηλά δείχνει πως δεν βρίσκουν τροφή στο βουνό και σύντομα θα αρχίσουν τις επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...