Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο και στο Goody's της Αγίας Σοφίας

της Άννης Καρολίδου / Voria.gr

Κλειστό είναι από εχθές το μεγάλο Goody's στη γωνία των οδών Αγίας Σοφίας και Καστριτσίου, ενώ η διεύθυνση του καταστήματος δίνει «ραντεβού το Σεπτέμβριο»,  με τους πελάτες της.

Mε την παραπάνω αρνητική εξέλιξη για τη Goody's, επιβεβαιώνεται πληροφορία και προηγούμενο δημοσίευμα της Voria.gr για επικείμενο κλείσιμο κεντρικού καταστήματος, με μόνη διαφορά πως το κατάστημα έκλεισε νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

Πάντοτε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο επιχειρηματίας αποφάσισε να αφήσει την αλυσίδα και το συγκεκριμένο πολύ ισχυρό, τουλάχιστον κάποτε, brand name, είναι η μεγάλη μείωση στις πωλήσεις και η στροφή των καταναλωτών σε άλλα είδη γρήγορου φαγητού. Άλλωστε από ό,τι μαθαίνουμε, ο ίδιος επιχειρηματίας,  πρόκειται στο συγκεκριμένο κατάστημα να λειτουργήσει ταχυφαγείο με το παραδοσιακό... σουβλάκι και γύρο, αλλά σε χώρους ανανεωμένους και σύγχρονης αισθητικής.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας πέριξ της Εγνατίας όπως και σε όλη τη διαδρομή προς τη παραλία, μένει δίχως ούτε ένα μπεργκεράδικο, αφού ήδη είχε προηγηθεί το κλείσιμο, μέσα στον Ιούλιο και του McDonald's στη γωνία Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.  Το ό,τι κλείσανε δύο μεγάλα, παλιά μαγαζιά, σε αυτή την περιοχή του κέντρου, που συνεχίζει να έχει σημαντική κίνηση και προοπτική, παρά τη λειτουργία του εργοταξίου του Μετρό, κάτι σημαίνει για το συγκεκριμένο είδος fast food όπως ίσως και για τις δύο συγκεκριμένες αλυσίδες γρήγορης εστίασης.

Ειδικά δε για τη Goody's, εταιρεία ελληνική με δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας, η συρρίκνωση στο δίκτυο καταστημάτων της (σήμερα μόλις 25 σε όλη τη Θεσσαλονίκη, από Διαβατά μέχρι Θέρμη ανατολικά), οπωσδήποτε θα πρέπει να προβληματίσει τους επικεφαλής του ομίλου. Γιατί η Goody's των δεκαετιών 1980- 1990, ήταν από τις εταιρείες που ξεχώριζε για το δυναμισμό της, τις πρωτοπόρες ιδέες της και την αναπτυξιακή πρόταση μέσω franchising.

H Voria.gr, μόλις στις 6 Αυγούστου, είχε γράψει για το σπάσιμο και σε άλλους κρίκους της αλυσίδας Goody's, με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων. Στο σημείο αυτό, αναμένεται τουλάχιστον πρόταση και κινήσεις από πλευράς Goody's, έτσι ώστε να μπει φρένο στη συρρίκνωση του δικτύου, αφού είναι βέβαιο πως η κάμψη δεν οφείλεται αποκλειστικά στην γενικότερη οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...