Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Δεν πλήρωσαν εισιτήρια στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Δεκάδες πολίτες επιβιβάστηκαν «δωρεάν» σε δύο λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης χθες, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, και διήνυσαν μία διαδρομή από την αφετηρία έως τον τερματικό σταθμό, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που θα ισχύσουν από 1/1/2011.


Οι πολίτες που ήταν μέλη των Επιτροπών «Ακρίβεια Stop» και των Πρωτοβουλιών κατοίκων Τούμπας, Δυτικών Συνοικιών και Ωραιοκάστρου «Free Bus», μπήκαν στα λεωφορεία δίχως να επικυρώσουν εισιτήριο ενώ κρέμασαν μεγάλα πανό στην αριστερή πλευρά των λεωφορείων με σύνθημα «ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι».

Στην ιδιότυπη αυτή εκδήλωση διαμαρτυρίας, και καθώς τα λεωφορεία βρίσκονταν εν κινήσει, οι διαδηλωτές ενημέρωναν τους διερχόμενους πολίτες και οδηγούς για τους λόγους της κινητοποίησης, ενώ καλούσαν και τους άλλους πολίτες να μην πληρώσουν εισιτήριο. Με την άφιξή τους στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, διαλύθηκαν ειρηνικά.

Ο ΟΑΣΘ έχει ανακοινώσει ότι το βασικό εισιτήριο αυξάνεται από 0,60 σε 0,80 ευρώ (33%) και ισχύει μόνο για μία επιβίβαση, ενώ για μετεπιβίβαση προς την ίδια κατεύθυνση σε διάστημα 90 λεπτών καθιερώνεται εισιτήριο αξίας 0,90 ευρώ (50% αύξηση κόστους μετακίνησης για όποιον χρησιμοποιεί δύο λεωφορεία).

«Λογικότατη» χαρακτήρισε την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Χρήστος Στεφανίδης.

«Εδώ και χρόνια, η τιμή των εισιτηρίων δεν έχει αυξηθεί ουσιαστικά, αφού και η προγραμματισμένη για το Μάιο αύξηση τελικά δεν έγινε. Οι δαπάνες, όμως, του Οργανισμού αυξήθηκαν κατά 55%, αφού τα λεωφορεία απορροφούν 27.000.000 λίτρα πετρελαίου ετησίως και οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί τόσο. Το προσήκον κόστος του εισιτηρίου για το 2011 (χωρίς την επιδότηση), εκτιμάμε ότι είναι 1,60 ευρώ και πείτε μου πού αλλού υπάρχει τόσο φθηνό εισιτήριο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο οργανισμός επίσης γνωστοποίησε το νέο καθεστώς εξυπηρέτησης της Επαρχίας Λαγκαδά, από την 1/1/11. Εγκαινιάζεται νέα λεωφορειακή γραμμή - κορμός, με χαρακτηριστικά γραμμής εξπρές που συνδέει Λαγκαδά και κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς και τοπικές αστικές και υπεραστικές γραμμές στην ευρύτερη επαρχία που θα λειτουργούν τροφοδοτικά προς τη γραμμή - κορμό. tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...