Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ η δημοτική αρχή της
πόλης διαβεβαιώνει για την αποκομιδή τους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επέρριψε ευθύνες για το πρόβλημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί δεν ενέκρινε την επισκευή 35 απορριμματοφόρων με σοβαρές βλάβες σε εξωτερικά συνεργεία.

Το γεγονός αυτό, επισήμανε ο κ. Παπαγεωργόπουλος αποτελεί εξαίρεση καθώς δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο σε κανένα δήμο της χώρας. «Κάποιοι θέλουν για αντιπολιτευτικούς λόγους τη Θεσσαλονίκη βρώμικη, εκτός από την προεκλογική περίοδο και την Πρωτοχρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή εξάλλου τις συζητήσεις για την ενεργοποίηση των ιδιωτών στη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Παπαγεωργόπουλος σχολίασε ότι «αν λέγαμε κάτι τέτοιο μέχρι προχθές θα σηκώνονταν και οι πέτρες».

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης που αναλαμβάνει καθήκοντα επίσημα την 1η Ιανουαρίου, δηλώνει ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει φτάσει στο απροχώρητο και τονίζει πως προτεραιότητά του είναι να καθαρίσει η πόλη με κάθε τρόπο, είτε με τη συνδρομή βοήθειας από γειτονικούς Δήμους, είτε με την ενοικίαση μηχανημάτων από ιδιωτικές εταιρείες.

«Υπάρχουν ιδιωτικά αυτοκίνητα τα οποία μπορούμε να νοικιάζουμε και να στελεχώνονται με υπαλλήλους του δήμου. Οι υπάλληλοι δεν χάνουν κάτι. Νοικιάζουμε εργαλεία. Δεν αναθέτουμε σε ιδιώτη την αποκομιδή των σκουπιδιών», δήλωσε μιλώντας στην ΕΤ-3 ο κ. Μπουτάρης.

VIDEO ME ΔΗΛΩΣΕΙΣ του κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...