Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

30 νέα σχολεία θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη μέχρι το 2015

Τριάντα νέα σχολεία θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2015, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, στελεχών του ΟΣΚ και δημάρχων.

Η μείωση της διπλοβάρδιας και η ανέγερση νέων σχολικών αιθουσών, που θα δώσουν «ανάσα» σε διάφορες περιοχές του νομού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης εδώ και δεκαετίες.

«Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον μας για τη Θεσσαλονίκη, ένα ενδιαφέρον που δεν πηγάζει μόνο από την εντοπιότητα, αλλά και από το γεγονός ότι είναι πρωταθλήτρια της διπλοβάρδιας σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η εξάλειψη της και σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα», δήλωσε στο «agelioforos.gr» ο κ. Σιμόπουλος τονίζοντας πως θα ανεγερθούν 30 νέα σχολεία. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια να λύνουμε τα προβλήματα ένα-ένα χωρίς εξαγγελίες, οι οποίες γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους, και ποτέ δεν λύνονται», πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος.

Στελέχη του ΟΣΚ ανακοίνωσαν πως μέσα στους επόμενους μήνες θα δημοπρατηθούν 14 νέα έργα σχολικής στέγης, ενώ άλλα 16 - που συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) - εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Jesica» και μέχρι το τέλος του 2013 θα πιάσουν ...δουλειά οι μπουλντόζες.

«Τα 14 σχολεία θα χρηματοδοτηθούν από το δάνειο που έχει εξασφαλίσει ο ΟΣΚ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από τον κ. Σιμόπουλο και τα έργα είναι απολύτως ώριμα για να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα», επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, Ηρακλής Δρούλλιας εκτιμώντας πως θα παραδοθούν το 2015.

Το ποσοστό της διπλοβάρδιας στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Δρούλλια, έχει ήδη μειωθεί στο 7% από το 21% που ήταν πριν από μερικά χρόνια. «Πιστεύουμε πως με αυτά τα 30 έργα θα επιλυθεί, σε σημαντικό βαθμό, το πρόβλημα μέχρι το τέλος του 2015», σημείωσε ο ίδιος.

Μεγαλύτερες ανάγκες στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Μεγαλύτερες ανάγκες παρουσιάζονται στη δυτική Θεσσαλονίκη και κυρίως στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Μενεμένης. Στον Εύοσμο, όπου μαθητές εξακολουθούν να παρακολουθούν μαθήματα σε υπόγεια και αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδες, θα δημοπρατηθούν τρία νέα σχολεία. Μέχρι το καλοκαίρι θα αποκτηθεί ένα ακόμη οικόπεδο για το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού, ενώ εκπονείται μελέτη για το 24ο Δημοτικό Ευόσμου, σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...