Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Α. Τσίπρας στο Μετρό και συνάντηση με τον Απ. Τζιτζικώστα


Το εργοτάξιο του μετρό στη Βενιζέλου επισκέφτηκε αργά το μεσημέρι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, όπου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει επιλογή της την εσωτερική υποτίμηση της εργασίας, καθώς όπως υπογράμμισε  γίνεται φανερή καθημερινά στους χώρους εργασίας.

Αφορμή  αποτέλεσε η  συνάντηση του με εργαζόμενους στο έργο του μετρό, που ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα, για τις απολύσεις και τις επαναπροσλήψεις με μειωμένο μισθό, που είναι σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ξεναγήθηκε στα αρχαία που έχουν αποκαλυφθεί κάτω από το σταθμό της Βενιζέλου.

Συνάντηση Τσίπρα – Τζιτζικώστα

Μήνυμα με πολιτικούς αποδέκτες έστειλε ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας από το γραφείο του γαλάζιου περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, το  μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, που κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί  για  μονολιθικές, έως παλαιοκομματικές αριστερές θέσεις, εμφανίστηκε από τη  Θεσσαλονίκη, διατεθειμένος  να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις, για  συμφωνίες στα αυτονόητα  όπως  είπε,  ανεξάρτητα  από τους ιδεολογικές τους διαφορές. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η συνεννόηση  αποτελεί  αναγκαιότητα   που δημιουργεί η σύγχρονη εποχή. « Στις  μέρες μας έχει  πάρα πολύ μεγάλη σημασία  παρά τις δεδομένες ιδεολογικές και   πολιτικές   διαφορές να μπορούμε να συζητάμε και να βρίσκουμε  κοινούς τόπους  πάνω σε  αυτονόητα    ζητήματα. Και νομίζω ότι αυτό  θα αποτελέσει την επόμενη περίοδο τη λυδία λίθο για ν’ αρχίσει μια νέα εποχή όπου θα μπορούμε τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε τις διαφορές μας και να   ψάχνουμε να βρούμε δρόμους εποικοδομητικούς», τόνισε χαρακτηριστικά. Η  δήλωση του αυτή  φάνηκε ως να συμπληρώνει  προηγούμενη  δήλωσή του  για τη συγκρότηση  κυβέρνησης  με  πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κόμμα του  κερδίσει τις εκλογές και ίσως θα  μπορούσε να εκτιμηθεί  και ως ένα άνοιγμα προς δυνάμεις της Ν.Δ.

Ενδεχομένως τα προηγούμενα  να φαντάζουν παρατραβηγμένα, ωστόσο,  προκάλεσε αίσθηση το  γεγονός  ότι ο  κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της  μονοήμερης  παρουσίας του στην πόλη, προτίμησε να εντάξει  στο  φορτωμένο  πρόγραμμα  των επισκέψεων και των επαφών του το αίτημα του κ. Τζιτζικώστα  για συνάντηση μαζί  του, αντί  μιας συνάντησης με τους εργαζόμενους  στο εργοστάσιο της  ΜΙΝΕΡΒΑ, όπως πρότειναν τοπικοί κομματικοί παράγοντες.

Εξάλλου, η συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα  που πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο,  διαμόρφωσε το απαραίτητο επικοινωνιακό και πολιτικό πλαίσιο, αφού εκτός από  διάθεση  συνεννόησης οι δύο  άντρες, ανακοίνωσαν και τη διάθεση τους   να  συνεργαστούν σε  ορισμένα  ζητήματα.

Αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της ο  κ. Τζιτζικώστας που υποδέχτηκε τον κ. Τσίπρα με  μια  «ιδιαίτερη» εμφάνιση  χτες, καθώς ήταν μια από τις σπάνιες  φορές που δεν  φόρεσεγραβάτα,  υπογράμμισε στη δήλωσή του ότι έλαβε από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  τη διαβεβαίωση πως  σταθεί κοντά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και   θα στηρίξει  τις προσπάθειες της  για  την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Από την πλευρά  του ο κ. Τσίπρας, παραλαμβάνοντας   το δώρο του περιφερειάρχη, μια  μικρογραφία προτομής του  Μ. Αλεξάνδρου,  του  ευχήθηκε  δις να   πετύχει στο   δύσκολο έργο του, αφενός γιατί εκπροσωπεί τη νέα γενιά που πρέπει να βγει μπροστά  και  αφετέρου  γιατί αποτελεί  πρόκληση και για τον ίδιο «ν΄ ακολουθήσει διαφορετική  πορεία από αυτή των προκατόχων του». Του ζήτησε επίσης  να ενεργήσει  με τρόπο ώστε η περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας να  δράσει ως φορέας διαλόγου σε  θέματα που προκαλούν  εντάσεις και συγκρούσεις  στην κοινωνία, όπως το εργοστάσιο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ο δε κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι  ήδη δρομολογείται  ειδική  συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου  για το  θέμα με τη συμμετοχή φορέων και  κατοίκων της περιοχής.

Συνάντηση με εκπροσώπους κινημάτων της Χαλκιδικής

Στις 6.30 το απόγευμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κινημάτων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού παρουσία της βουλευτού του κόμματος στο νομό, Κατερίνας Ιγγλέζη.

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλόνίκη θα ολοκληρωθεί με  την ομιλία του στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει ο  ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Θ Θεσσαλονίκης με θέμα:  «Η Αριστερά απέναντι στην επίθεση που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση» στην αίθουσα συνεδριάσεων  του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...