Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2013, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ παραβρέθηκαν σ' αυτήν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, καθώς και πλήθος πιστών από την Ξάνθη και Κομοτηνή.

Ο νέος Μητροπολίτης εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς και τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο, την σεπτή Ιεραρχία και προς τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμωνα.

Ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ανέφερε στον λόγο του πως «α όποια πνευματικά μου εφόδια και τις όποιες εμπειρίες γύρω από την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας διαθέτω τα οφείλω αποκλειστικά στον Μητροπολίτη Ξάνθης! Απ' αυτόν διδάχθηκα το μείζον ότι υπάρχω στην Εκκλησία για να ζω για την Εκκλησία και όχι από την Εκκλησία, απ' αυτόν διδάχθηκα τι θα πεί μοναχός και τι θα πει κληρικός, αλλά και από το παράδειγμα του έμαθα τι θα πει διακονία».

 inpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...