Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Α’ Θεσσαλονίκης: Στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή


«Ελπίζουμε   στις εκλογές     της  Κυριακής να καταδειχθεί η δημοκρατική διαδικασία. Εμείς από την πλευρά μας    είμαστε αποφασισμένοι να   λειτουργήσουμε με  διαφάνεια  και απόλυτη τήρηση  της  νομιμότητας  με   βάση  τις οδηγίες   που  έχει δώσει η ΕΚΑΠ»,   σχολίασε ο επικεφαλής της  νομαρχιακής επιτροπής   του ΠΑΣΟΚ στην Α’Θεσσαλονίκης,  Χρόνης  Μακρίδης,  σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε   το μεσημέρι στα γραφεία του  κόμματος

Οι κομματικοί επιτελείς στη Θεσσαλονίκη,  δεν ανησυχούν  ιδιαίτερα  για   τυχόν  επεισόδια, παρόμοια με τις μπουνιές και  τις καρεκλιές  που έπεσαν  πρόσφατα  στα γραφεία  της Ιπποκράτους,  στις  κάλπες  της  Κυριακής  για την    ανάδειξη  των αντιπροσώπων στο συνέδριο. Τους  προβληματίζει ωστόσο  έντονα το ενδεχόμενο  κρουσμάτων  διπλοψηφιών και   των γνωστών «μπαζωμάτων». Το   γεγονός  ότι   οι εσωκομματικές εκλογές   θα  διεξαχθούν χωρίς   την ύπαρξη on line συστήματος ελέγχου της   ψηφοφορίας ανά πάσα στιγμή  σε κάθε εκλογικό τμήμα ανά την επικράτεια, αφήνει  όπως να  και έχει πολλά περιθώρια    για διπλοψηφίες.

Προκειμένου  για την αποτροπή τους,  αύριο το απόγευμα  ο κ. Μακρίδης έχει καλέσει  σε  σύσκεψη  τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για να   τους εφιστήσει την προσοχή, ενώ  αριστίνδην μέλη    του συνεδρίου,  την Κυριακή θα αναλάβουν το ρόλο των εποπτών της εκλογικής   διαδικασίας   στα εκλογικά τμήματα.

Με βάση τα  μέτρα εκλογής που έχουν οριστεί    η Α΄Θεσσαλονίκης  θα  στείλει   116  αντιπροσώπους της  στο  συνέδριο και η  Β’ Θεσσαλονίκης 59. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  έληξε  χτες   όπως  προκύπτει από  τις συγκεντρωτικές καταστάσεις  οι υποψήφιοι σύνεδροι  από   το πολεοδομικό συγκρότημα είναι   243 και  οι αντίστοιχοι υποψήφιοι από την ύπαιθρο 113.

Παράλληλα από τις εσωκομματικές  κάλπες  της Κυριακής  θα  αναδειχθούν και οι  αντιπρόσωποι   για το συνέδριο της  νεολαίας     που θα  πραγματοποιηθεί  το διήμερο 27 και 28 Φεβρουαρίου. Οι  υποψήφιοι αντιπρόσωποι   από   το νομό Θεσσαλονίκη είναι  συνολικά 319. Δεν  είναι  όμως γνωστός στην παρούσα φάση  ο αριθμός αντιπροσώπων   που σε ποσοστιαία κλίμακα   θα αποστείλει  η Θεσσαλονίκη  στο συνέδριο της νεολαίας. Όπως εξήγησε   ο  γραμματέας της  νεολαίας  του ΠΑΣΟκ στην πόλη, Λάζαρος Πίτκας  κατά  τη διάρκεια  της  συνέντευξης  Τύπου, το μέτρο   της εκλογής  ορίζεται με   βάση    την προσέλευση στις  κάλπες,  οπότε θα καθοριστεί το βράδυ  της Κυριακής,  αφού κλείσουν οι κάλπες!

Μάλιστα  δίνοντας   διευκρινίσεις    για αυτή την «πρωτοτυπία», είπε  ότι   το ίδιο συμβαίνει  ανέκαθεν  για την ανάδειξη των συνέδρων της νεολαίας.

Σχετικά με  τις γκρίνιες  για τα διαδικαστικά, αλλά και  τα  πολιτικά ζητήματα ουσίας ενόψει του συνεδρίου  τόσο ο κ. Μακρίδης, όσο   και ο  γραμματέας της  νομαρχιακής   επιτροπής   Β’ Θεσσαλονίκης, Κ. Πέϊκος    σχολίασαν ότι  σε κάθε εσωκομματική διαδικασία  υπάρχουν γκρίνιες,  και παρέθεσαν ως απόδειξη ότι  το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται τώρα σε   μια  καλά οργανωμένη και ουσιαστική προσπάθεια  το γεγονός  ότι προχώρησε  σε  «ισχυρισμό   περιορισμό των αριστίνδην συνέδρων».

Οι  επικεφαλής των δύο νομαρχιακών σημείωσαν   επιπλέον  την ικανοποίηση τους από την πορεία  των προσυνεδριακών διαδικασιών  κάνοντας  λόγο για  «ουσιαστικό διάλογο μετά από  πολλά  χρόνια  στις τοπικές οργανώσεις» και  επανασυσπείρωση μελών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...