Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Γιατροί της Θεσσαλονίκης: Ζήτησαν τη βοήθεια του Ανθιμου


Την βοήθεια του παναγιότατου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου ζήτησαν σήμερα οι γιατροί της Θεσσαλονίκης για να... «αναστήσουν» τα νοσοκομεία.

Η εικόνα κατάρρευσης στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης δεν αλλάζει όσο παραμένει κλειστή η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, κάτι που όμως δεν ισχύει για τα νοσοκομεία άλλων πόλεων και ειδικά της Αττικής, όπως έχουν καταγγείλει οι γιατροί.

Μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ζήτησαν επανειλημμένα την οικονομική στήριξη των νοσοκομείων αλλά το αίτημά τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν εισακούστηκε.

Ετσι, το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάμης, επισκέφτηκαν τον παναγιότατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του επέδωσαν επιστολή, με την οποία ζητούν, όπως λένε, την αρωγή του, «καθώς δεν υφίσταται καμία λογική εξέταση για την αδικία αυτή και επειδή τα νοσοκομεία της πόλης μας δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αποστολή τους».

«Εχουμε ήδη απευθυνθεί δύο φορές στον υπουργό Υγείας και έχουμε ενημερώσει το σύνολο των πολιτικών της πόλης μας και τον δήμαρχο. Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι προκλητικά δυσανάλογη με τις χρηματοδοτήσεις των νοσοκομείων της επικράτειας», τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΙΣΘ.

Παρουσίασαν μάλιστα στοιχεία σχετικά με την χρηματοδότηση διάφορων νοσοκομείων, που αποδεικνύουν ότι η άνιση μεταχείριση σε βάρος των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και το 2013.

Συγκεκριμένα, με βάση τις επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί ήδη για το έτος που διανύουμε, το πανεπιστημιακό ΑΧΕΠΑ (680 κλινών) πήρε 5, 5 εκατ. ευρώ, το Γ. Παπανικολάου (732 κρεβάτια) 7,9 εκατ. ευρώ και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (αν και το δεύτερο σε αριθμό κλινών πανελλαδικά, μετά τον Ευαγγελισμό, με 920 κρεβάτια) 7,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, άλλα νοσοκομεία, ακόμα και μικρότερης δυναμικότητας έλαβαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί. Είναι ενδεικτικό ότι στο Αττικόν (670 κλίνες) δόθηκε επιχορήγηση 11,9 εκατ. ευρώ, στο Γ. Γεννηματάς Αθηνών (688 κλίνες) 13,7 εκατ. ευρώ, στο Λαϊκό (568 κρεβάτια) 10 εκατ. ευρώ και στο Ρίο Πατρών (697 κρεβάτια) 13 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...